Eaton maakt elke Systeem 55-groepenkast herleidbaar en verifieerbaar met unieke QR-code

Met de Eaton Asset Manager mobiele app kunnen installateurs, gebouweigenaren en eindgebruikers snel en eenvoudig via de QR-code controleren of de voorbedrade Systeem 55-groepenkast door Eaton is geassembleerd en dus voldoet aan de productnorm en bijbehorende veiligheidseisen.

Nu groepenkasten veelvuldig via online leveranciers en wederverkopers worden aangeboden, is het voor installateurs, gebouweigenaren en gebruikers van belang om de herkomst en kwaliteit van een groepenkast te kunnen verifiëren. Niet alle aanbieders van voorbedrade groepenkasten bieden de processen en mogelijkheden om te controleren of ze op een conforme (volgens norm NEN-EN-IEC 61439-3) en veilige manier zijn geassembleerd. Dat kan risico`s opleveren voor de installateur, pandeigenaar en eindgebruiker. 

“Weten wie een voorbedrade groepenkast heeft samengesteld, is belangrijk omdat de assemblage van het product aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de betrouwbaarheid en veiligheid van de groepenkast”, zegt Ingmar de Winter, Field Product Manager bij Eaton. “Bovendien moeten het ontwerp en de configuratie voldoen aan specifieke eisen die zijn vastgelegd in de norm NEN-EN-IEC 61439-3. Het bedrijf dat een groepenkast samenbouwt, wordt door de norm beschouwd als de fabrikant van de verdeler en is verantwoordelijk voor het ontwerp. Eaton, toonaangevend fabrikant van verdeelinstallaties, stelt de voorbedrade Systeem 55-groepenkasten samen onder strenge procescontroles die ervoor zorgen dat ze aan deze eisen voldoen. De groepenkasten zijn geverifieerd en gecertificeerd.”

Tijdens de assemblage van Eaton voorbedrade Systeem 55-groepenkasten wordt aan elke groepenkast een unieke QR-code toegevoegd. Dit geldt zowel voor standaard als klantspecifieke kasten. Met behulp van de nieuwe app Eaton Asset Manager kunnen installateurs deze QR-codes scannen en controleren of de groepenkast door Eaton is samengebouwd en of deze aan de eisen voldoet. Daarnaast krijgt men bij standaard groepenkasten toegang tot alle relevante configuratie- en verificatiedocumenten plus productinformatie, montagehandleidingen en installatiegidsen die specifiek zijn voor elke groepenkast. Bij klantspecifiek groepenkasten wordt aangegeven of deze door Eaton is samengebouwd.

Meer informatie

De Eaton Asset Manager app is verkrijgbaar via de App Store en Google Playstore. Bezoek de website van Eaton www.eaton.nl/groepenkast voor meer informatie over de voorbedrade Systeem 55 groepenkasten.