Eerste boven- en kantenfrees op XGT-platform Makita

5 oktober 2022 | 3 minuten leestijd

Randen van hardhout zoals beuken, essen en eiken netjes afwerken zonder rafels en strakke profielranden en sleuven maken in hardere houtsoorten, met de nieuwe XGT 40 V Max boven- en kantenfrees RT001GZ is zo`n klus eenvoudig, snel en vakkundig te klaren.
De machine is te gebruiken als trimmer, bovenfrees en kantenfrees en wordt geleverd in drie verschillende uitvoeringen. Type RT001GZ14 is de machine met alleen de kantenfreesvoet. De RT001GZ10 krijgt diverse voeten meegeleverd en bij de RT001GZ15 zit naast voeten, ook een geleiderail adapter in de Mbox.
Voor eindgebruikers die de 18 V kantenfrees DRT50 gebruiken of de RT0700C (230 V), is de eerste uitvoering het meest geschikt. Alle voeten en overige accessoires van die machines zijn namelijk ook bruikbaar in combinatie met deze nieuwe frees.

Technische specificaties

Het instelbaar constante toerental van de boven- en kantenfrees borgt een snelle en zuivere afwerking van hout. De machine is voorbereid voor Auto-start Wireless System (AWS), voor draadloze communicatie tussen accumachine en accustofzuiger. Als accessoire is de AWS zender WUT01 optioneel verkrijgbaar. Er zijn vier verschillende voeten voor veelzijdige bewerkingen die de frees goed op het werkstuk houden. Hij is uitgerust met heropstartbeveiliging en de soft start zorgt voor een rustige aanloop. Voor 6 en 8 mm frezen is een spantang standaard meegeleverd. De hoogwaardige koolborstelloze motor biedt de kracht en prestatie van een gelijkwaardig gesnoerd model. Dubbele LED-verlichting zorgt voor goed zicht op het werkstuk. De soft grip geeft meer controle en comfort.

Hoger vermogen

Makita`s XGT-platform is bedoeld voor veeleisende gebruikers. De machines koppelen een innovatief gereedschapsontwerp aan accu`s met een hoog vermogen: de 40 Volt Max accu`s. De XGT-accu communiceert net zoals de LXT-accu met de snellader tijdens het laden. Uitwisselen van LXT en XGT-accu`s is niet mogelijk. Wel zijn bestaande LXT-accu`s met behulp van een los verkrijgbare adapter via de XGT-snellader op te laden. De robuuste constructie, de bescherming tegen stof plus het spatwaterbestendige ontwerp – handig bij werken in de open lucht – maken van XGT een zeer betrouwbaar platform.

Gerelateerde artikelen