Eerste geconnecteerde binnenpost met geïntegreerde spraakassistent Amazon Alexa

15 december 2021 | 4 minuten leestijd

De Classe 300EOS with Netatmo is immers de eerste geconnecteerde intercom met geïntegreerde Amazon Alexa die volledig kan worden beheerd met de daartoe voorziene app of via stembediening.

Deze unieke technologie, die alle functies van een binnenpost combineert met het potentieel van stembediening, zorgt voor een ongeziene gebruikservaring.

Met de nieuwe geconnecteerde intercom van BTicino kunnen alle klassieke videofoonfuncties (bv. een poort openen) via stembediening beheerd worden en kan ten volle geprofiteerd worden van de vele andere functies van Amazon Alexa die zijn geïntegreerd in een BTicino-systeem, zoals het bedienen van verlichting, contactdozen en rolluiken. Zo wordt de videofoon het controlecentrum van de slimme woning.

Het is bovendien mogelijk om de apparaten uit het Netatmo-beveiligingsassortiment (bv. wifi-camera’s) te beheren en zo een eenvoudig en intelligent beveiligingssysteem te creëren.

Aanraakscherm

De Classe 300EOS with Netatmo heeft een ultraslank verticaal design met een licht gebogen behuizing waardoor hij er elegant en opvallend uitziet. De nieuwe geconnecteerde intercom biedt esthetiek, technologie, functionaliteit en gebruiksgemak van het hoogste niveau.

Hij is voorzien van een verticaal kleuren aanraakscherm van 5 inch en uitgerust met persoonsherkenning. Dit zorgt samen met de automatische centrering van de persoon op het scherm en de mogelijkheid tot weergave van het beeld in liggend formaat (een functie die kan worden geactiveerd met een eenvoudige dubbele tik) voor een perfecte visualisatie.

De interactie met de Classe 300EOS with Netatmo is  eenvoudig en intuïtief. De interface, die is geïnspireerd op de interface van smartphones en zo is ontworpen dat hij door iedereen kan worden gebruikt, begeleidt de gebruiker door hem onmiddellijk informatie en suggesties aan te bieden.

Configuratie

De Classe 300EOS with Netatmo in gebruik nemen is heel eenvoudig. De gebruiker kan de binnenpost configureren via zijn smartphone, door de speciale Home+Security-applicatie te downloaden (beschikbaar voor zowel iOS als Android) en de begeleide procedure te volgen voor koppeling van de 300EOS Class via een QR-code.

De nieuwe geconnecteerde binnenpost van BTicino is als eerste uitgerust met Alexa, waardoor het apparaat bediend kan worden met de stem. De Classe 300EOS with Netatmo is dus een echte hub waarmee u de slimme functies van uw woning kunt beheren. Naast het beheer van de videofoon kan er gecommuniceerd worden met alle traditionele functies van de Amazon Alexa-spraakassistent: muziekafspeellijsten beluisteren, timers en wekkers instellen, naar de exacte tijd of het weer vragen of verkeersinformatie ontvangen en een te volgen route kiezen.

Met behulp van de Home+Security-applicatie op een smartphone is het mogelijk om snel toegang te krijgen tot alle video- en beveiligingsfuncties, thuis of buitenshuis: video-oproepen beantwoorden, het slot activeren om de poort te openen en te sluiten en ook beelden bekijken van de slimme buiten- en binnencamera’s van Netatmo. Als er beweging of inbraak wordt gedetecteerd, verzendt het apparaat waarschuwingen en meldingen en activeert het de alarmsirene. Zo beschik je over een eenvoudig en snel slim beveiligingssysteem.

Installatie

De Classe 300EOS with Netatmo wordt geïnstalleerd volgens de gebruikelijke 2-draadsinstallatieprocedures zonder de complicaties die eigen zijn aan de configuratie van een Ethernet-netwerk.

Voor de configuratie is geen computerkennis vereist. Het volstaat de traditionele parameters van het 2-draadssysteem te configureren (SCS-adressen van de buitenpost, de binnenpost, enz.). Alle configuraties van het wifi-netwerk en van de applicatie worden door de eindgebruiker autonoom en op intuïtieve wijze beheerd via de Home+Security applicatie.

De Classe 300EOS with Netatmo is volledig compatibel met de 2-draadstechnologie van BTicino. Dit zorgt ervoor dat klanten eenvoudig en zonder enige interventie kunnen upgraden.

Hij is geschikt voor elk type woning, van één- en tweegezinswoningen waarin met behulp van Netatmo-camera`s een eenvoudig en slim beveiligingssysteem kan worden gecreëerd, tot oplossingen voor flatgebouwen waarin het systeem eenvoudig ter plaatse kan worden geïnstalleerd en vervolgens door de eindgebruiker kan worden geconfigureerd.

Gerelateerde artikelen