ELDRA INSTALFLEX® EMC+ kabels

Frequentieregelingen produceren door de toegepaste technologie zeer snel hoogfrequente harmonische golfvormen die de ongewenste eigenschap hebben andere apparatuur te storen via de verbindingskabel, die als antenne gaat functioneren. Dit maakt het noodzakelijk om speciale voedingskabels toe te passen tussen de regelaar en de belasting.

ELDRA heeft voor deze toepassingen het INSTALFLEX® EMC+ kabel portfolio ontwikkeld. ELDRA INSTALFLEX® EMC+ kabels combineren de INSTALFLEX installatiekabels met een uitstekende elektromagnetische afscherming. Door de toepassing van een opvulling is de kabelziel rond waardoor de afscherming zo homogeen mogelijk is. Dit resulteert in een goede transfer impedantie en een perfecte verbinding met de EMC connector. Door de XLPE-isolatie zijn de kabels bestendig tegen geleidertemperaturen tot 90°C en dus een hogere stroombelasting als de conventionele isolaties in de markt.

ELDRA INSTALFLEX® EMC+ kabels zijn beschikbaar in PVC of halogeenvrije uitvoering. Dit zijn materialen waardoor de kabel flexibel is en beschikt over stripbaarheid. Daarnaast zijn de kabels moeilijk brandbaar en minder dik, hiermee kunnen INSTALFLEX® EMC+ kabels de zwaarste industriële omstandigheden aan.

Het ELDRA INSTALFLEX® EMC+ kabel portfolio bestaat uit de volgende configuraties:
• 4×1,5 mm2 t/m 4x95mm2
• 3×1,5mm2+3×0.25mm2 t/m 3x150mm2+3x25mm2.

De kabels zijn leverbaar uit voorraad. Op aanvraag zijn klantspecifieke uitvoeringen leverbaar, zoals andere aderaantallen of gearmeerde uitvoeringen voor mechanische bescherming.

Over Eldra BV
ELDRA is een internationaal georiënteerde onderneming die gespecialiseerd is in ontwikkeling en levering van innovatieve kabeloplossingen voor systemen, netwerken, informatie- en communicatie technologie en industriële en elektrotechnische toepassingen. Onze markten zijn Industrie, Utiliteit, Infrastructuur, Brandveilige bekabeling, Woningbouw, Duurzame energie en nichemarkten waar maatwerkoplossingen nodig zijn.