Elektra- en data-aansluitdoos voor de wc

26 december 2022 | 2 minuten leestijd
Geen twijfel mogelijk: een stroomaansluiting bij de wc verhoogt het comfort in de badkamer. Of het nu gaat om hygiënisch reinigen met water via een douchewc, een oriëntatielichtje of frisse lucht dankzij geurzuivering: elektriciteit maakt het mogelijk. Daarom is het belangrijk om tijdens het bouw- of renovatieproces voor een stroomvoorziening bij de wc te zorgen. Om de installatie van een elektrische functie-eenheid te vergemakkelijken, heeft Geberit een elektra- en data-aansluitdoos voor achter het closet ontwikkeld.

De elektra- en data-aansluitdoos bestaat uit een ruwbouwset en een montageplaat. De aansluitdoos geeft volledige ontwerpvrijheid, omdat deze met alle wc-keramiek kan worden gecombineerd. Dit legt ook de basis voor toekomstige netwerken in de sanitaire ruimte.

Ruwbouwset

De elektra- en data-aansluitdoos is los of reeds geïntegreerd in een Duofix of GIS installatie-element te bestellen. Het is belangrijk dat de ruwbouwset door een installateur aangebracht wordt tijdens de montage van het Geberit Duofix of GIS installatie-element voor Sigma- en Omega-inbouwreservoirs van 12 cm. De aansluitdoos is ontworpen voor installatie zonder gereedschap en wordt aangesloten op een (loze) elektraleiding. Dit is de manier om te garanderen dat er direct of op een later tijdstip een elektrische functie kan worden toegevoegd. Om zowel de installatie als het onderhoud van de elektrische functie-elementen te vergemakkelijken, heeft Geberit nog een pluspunt toegevoegd. De aansluitkabel voor de elektrische functie-elementen is voorzien van een ledlampje dat zichtbaar wordt achter de bedieningsplaat wanneer de service-opening wordt geopend. Dit ledlampje geeft aan of de stroomvoorziening naar behoren werkt.

Montageplaat voor elektra-aansluitingen

De montageplaat zorgt voor scheiding tussen de aansluitzones 230V en 12V. De set bestaat uit een aansluitplaat, een voedingseenheid en een speciale kabel. Zodra de elektricien de set op het elektriciteitsnet heeft aangesloten, kan de installateur verder gaan met de overige werkzaamheden.

Onzichtbare verbinding

De nieuwe elektra- en data-aansluitdoos is van buitenaf onzichtbaar: dat is zijn grote, visuele voordeel. Het kastje is bevestigd aan het montageframe achter het keramiek. Bovendien kan het worden gecombineerd met alle wc-keramiek en zorgt het dus voor een grote mate van vrijheid bij de vormgeving van het toilet of de badkamer. Een latere uitbreiding van de functies in de badkamer is namelijk nu mogelijk.

Gerelateerde artikelen