Elektrisch vloerverwarmingsprogramma voor zowel natte als droge systemen

26 september 2017 | 2 minuten leestijd

Het Uponor Comfort E elektrische vloerverwarmingsprogramma bestaat uit twee uitvoeringen. “. Voor een vloerafwerking met keramische of gietvloeroplossingen (nat systeem) bestaat Comfort E uit een mat waarbij de dubbel geïsoleerde draad over de volledige lengte aan de mat is vastgenaaid”, legt de fabrikant uit. Voor deze manier van werken is gekozen om de verwerking snel en eenvoudig te kunnen uitvoeren. Bij het droge systeem wordt een aluminium isolatiemat aangebracht met daar op een verwarmingsdraad bevestigd. “Deze uitvoering is zeer geschikt voor snel meer comfort zonder breek- en hakwerk. De Comfort E aluminiummatten worden direct onder bijvoorbeeld het laminaat aangebracht en verbonden met de bijbehorende ruimtethermostaat.”

Nieuwbouw en renovatie 

Het nieuwe systeem van Uponor, een producent van oplossingen op het gebied van verwarmen en koelen, is voor zowel nieuwbouw als renovatie toepasbaar. Bij beide uitvoeringen wordt gebruikt gemaakt van een geringe opbouwhoogte en kan de montage snel worden gedaan. De kabel komt namelijk over de volledige lengte te liggen en wordt aan de matten gekoppeld. Dit met doel om een optimale warmteverdeling en een minimale reactietijd van het verwarmingssysteem te bereiken. “Dit resulteert in meer comfort en energiebesparing.”

Introductie in Nederland

Voordeel voor jou als installateur is dat het systeem als eerst wordt gelanceerd in Nederland door Nathan Benelux, partner van Uponor. “Met de toevoeging van Comfort E zetten Uponor en Nathan verdere stappen in de toekomst van all electric woningen”, laten de partner weten. 

Gerelateerde artikelen