Energiebeheer centraal bij Conrad

Installatie
14 februari 2023 | 2 minuten leestijd

Energieverbruik, kostenbesparing en onafhankelijke stroomvoorziening zijn de actuele topthema’s op het gebied van gebouw- en installatietechniek. Daarom staan bij Conrad Electronic momenteel de thema’s energie en gebouwtechniek centraal. Het Conrad Sourcing Platform biedt als betrouwbare inkooppartner voor technische benodigdheden een grote keuze aan producten voor MRO-professionals die actief zijn in de industrie, handel, service- en systeemtechniek, elektrische installaties, verlichting of facility management. De themawereld “Energie en gebouwentechniek” presenteert bovendien nieuwe producten, trends en toepassingsvoorbeelden. 

Smart stopcontacten, LED-verlichting, energiemeters, oplossingen op het gebied van alternatieve energie, mobiele energieopslag en e-mobiliteit, alles met bijbehorende accessoires. Conrad dekt met zijn inkoopplatform het aanbod op het gebied van energie en gebouwtechniek in de volle breedte en diepte af. Het assortiment is onder andere uitgebreid met stroomverdelingscomponenten van Siemens. Andere nieuwe producten zijn innovatieve lampen van Ledvance, netkwaliteits- en analyseapparatuur van Chauvin Arnoux en smart verbruiksmeters van Voltcraft. 

Het Conrad-team wil echter meer dan alleen producten verkopen: “Wij zien onszelf als inspirator en leverancier van oplossingen. We willen onze klanten helpen energiebesparingsmogelijkheden te ontdekken en de beste producten en oplossingen te selecteren. In onze themawereld vinden bedrijven, overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen dus inspiratie en concrete ondersteuning om efficiënt energiebeheer succesvol te implementeren”, aldus Christian Fleischmann, bij Conrad Electronic verantwoordelijk voor de categorie Home.

Use cases voor installatie- en gebouwtechniek

Op het terrein van “energie besparen en monitoren”, leveren kleine maatregelen soms een groot besparingspotentieel op. Zo zorgen smart LED-technologie, bewegingsmelders in minder gebruikte ruimtes, timers of daglichtsensoren met dimmers voor een energiezuiniger gebouw. Een concrete toepassing van dit onderwerp demonstreert welke opties er zijn en hoe de gebruiker de producten optimaal kan benutten. Een ander aandachtspunt is “energie verdelen en gebruiken”. De eisen aan energieverdeling in gebouwen zijn de afgelopen jaren namelijk aanzienlijk veranderd. Het hoofdthema “Energie opwekken en opslaan” gaat over mobiele oplossingen voor spanningsvoorziening. Dergelijke oplossingen zorgen voor betrouwbare energievoorziening bij stroomuitval of als er helemaal geen elektriciteit is. Binnen dit thema komen ook mobiele en stationaire “Ready-to-use”-oplossingen aan de orde. Hiermee is het mogelijk om voordelig stappen te zetten in de wereld van hernieuwbare energie.

Gerelateerde artikelen