​Ermelo is unieke nul-op-de-meter woonwijk rijker

12 oktober 2015 | 1 minuut leestijd

Projectontwikkelaar Van Wijnen is zeer te spreken over het project: het is gezien de omvang, prijsklasse en energieconcept zelfs uniek in Nederland. Daarnaast is het project een van de eerste grootschalige projecten in Nederland waarbij is gebouwd volgens het nul-op-de-meter principe.

Passiefhuis

De 39 woningen in deze Gelderse woonwijk zijn gebouwd volgens het passiefhuis-principe. Dit betekent dat de woningen zijn uitgerust met een dikke, isolerende `schil`. In de zomer blijft het huis hierdoor koel, terwijl het in de winter de warmte juist binnen houdt.

De daken van de huizen zijn uitgerust met 23 zonnepanelen en dragen allemaal het energielabel A (+++).

Geen gasaansluiting

De woningen in Groevenbeek-Noord hebben geen gasaansluiting. In plaats daarvan is elke woning voorzien van een elektrische boiler. Ook zijn de woningen uitgerust met een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning, in staat om de temperatuur binnenshuis behaaglijk te houden en de lucht gezond en fris.

De verschillende energiebesparende maatregelen en duurzame materialen maken de woningen niet alleen milieuvriendelijk, maar verlagen tevens de maandelijkse kosten van de bewoners.

Gerelateerde artikelen