Even helemaal de draad kwijt..

4 april 2014 | 2 minuten leestijd

Het liefst zien we die natuurlijk niet liggen, maar om ze allemaal weg te werken is een hoop werk. En mocht je het apparaat later willen verplaatsen kost dat veel tijd en moeite.

Nieuwe technologie

Gelukkig is er een nieuwe technologie in opkomst die kabels verleden tijd wil maken. Bedrijven als WiTricity en Ossia promoten wireless charging, of draadloos opladen. Ossia zegt in 2015 een product op de markt te brengen dat via de zelfde radio technieken als Wi-Fi en Bluetooth apparaten draadloos van stroom kan voorzien, tot een afstand van 10 meter.

Volgens het bedrijf hoeft het apparaat niet eens in dezelfde kamer te staan. Net als een Wi-Fi router gaat het signaal gewoon door muren heen. “Als je er Wi-Fi kan ontvangen kan je er ook draadloze stroom krijgen.” aldus Ossia.

De technologie kan in producten zelf gebouwd worden, in standaard batterijen of via dongels voor producten waar geen toegang word verleend aan de batterij.

Visie

Uiteraard is dit nog maar een begin, want mijn TV heeft geen batterij en kan dus ook niet opgeladen worden. Een oplossing voor dit probleem is er nog niet, maar WiTricity hoopt hier snel mee te komen. Hun visie is dan ook, het ontwikkelen van een familie van apparaten die het voorzien van draadloze stroom mogelijk maken. Deze apparaten kunnen door OEM`s van vele verschillende industrieën gebruikt worden om hun producten echt draadloos te maken.

Gerelateerde artikelen