Veel minder stikstof- en roetuitstoot met nieuwe aggregaten

Bouw
27 januari 2023 | 2 minuten leestijd

Momenteel is het minimaliseren van de stikstofuitstoot één van de grootste uitdagingen voor de bouw- en infrasector. In reactie op deze uitdaging introduceert Bredenoord de Clean Engine Technology aggregaten: Stage V machines die met name de uitstoot van NOx (stikstof) en roet flink reduceren. Vanaf nu zijn 250 kVA Stage V aggregaten opgenomen in de verhuurvloot, later dit jaar breiden Bredenoord dit uit met verschillende andere vermogens.

Met name voor bouwprojecten en andere werkzaamheden in natuurgebieden of binnensteden zijn Stage V aggregaten interessant door de zeer lage roet- en stikstofuitstoot (NOx). Ook lenen deze machines zich uitstekend voor industriële werkzaamheden waarbij de aanwezige netaansluiting te klein is.

“Voor onze klanten is het steeds belangrijker om de uitstoot tijdens hun projecten te 
verlagen. Met onze nieuwe lijn Stage V aggregaten kunnen wij hen voorzien van energie die
voldoet aan hun wensen én de strenge eisen rondom uitstoot. Bredenoord bouwt deze 
aggregaten zelf en heeft ze intensief getest, zodat klanten de betrouwbare kwaliteit ontvangen die ze van Bredenoord gewend zijn”, aldus Toon Bruining, Chief Commercial Officer bij Bredenoord.

Hybride opstelling

Om de NOx- en roetuitstoot optimaal te kunnen reduceren, is het belangrijk dat de Clean Engine Technology aggregaten voldoende worden belast. Daarom is een combinatie met een Battery Box soms raadzaam. Om ook de CO2-uitstoot verder te reduceren kan het aggregaat op HVO draaien in plaats van op reguliere diesel.

Gerelateerde artikelen