Geurafzuiging nu ook beschikbaar voor bestaande toiletten

19 augustus 2019 | 2 minuten leestijd

Het DuoFresh inbouwreservoir bestond al een tijdje, maar was alleen beschikbaar voor nieuwe toiletten. Met de nieuwe Geberit DuoFresh module kunnen vanaf heden nieuwe én bestaande toiletten voorzien worden van geurafzuiging. De losse DuoFresh module past namelijk ook in vrijwel alle reeds ingebouwde Sigma-inbouwreservoirs. Naast een luchtfilter beschikt het element ook over een oriëntatielichtje en een ingebouwde toiletstickhouder voor fris water bij elke spoeling.

Hoe het werkt

De Geberit DuoFresh module verwijdert onaangename geuren direct uit de toiletpot. Via de spoelbuis en het bodemventiel zuigt de DuoFresh module de vieze lucht aan. Deze wordt geneutraliseerd in het keramisch filter en vervolgens terug de toiletruimte ingeleid via de bedieningsplaat. Een naderingssensor regelt automatisch het in- en uitschakelen van deze geurzuivering. En dat niet alleen: ook een LED-oriëntatielampje achter de bedieningsplaat, die voor subtiele verlichting tijdens de nachtelijke gang naar het toilet zorgt, werkt op deze sensor. Via een app is dit individueel instelbaar. De Geberit DuoFresh module geeft tevens heerlijk fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is onzichtbaar een toiletstickhouder geïntegreerd, waarin een DuoFresh stick geplaatst kan worden voor een hygiënische en frisse spoeling.

Hoe te installeren

Een technische voorwaarde voor de inbouw bij een bestaand toilet is de aanwezigheid van een Geberit Sigma inbouwreservoir – Sigma 12 cm (vanaf bouwjaar 2008) of Sigma 8 cm (vanaf bouwjaar 2016). Het installeren verloopt heel eenvoudig volgens een uitgekiend concept. De enige vereiste is dat er een netspanningsaansluiting van 230 V beschikbaar is. Behalve de transformator zijn alle componenten te installeren via de bedieningsopening van het reservoir. De transformator wordt elders geplaatst – in een elektra-inbouwdoos of bijvoorbeeld achter het closet met een spatwaterdichte kabellasdoos. De Geberit DuoFresh module is te combineren met de Sigma bedieningsplaten voorzien van druktoetsen in de series Sigma 01,-10, -20, -21, -30 en -50.

Hoe te onderhouden

De eindgebruiker kan zelf heel eenvoudig de bedieningsplaat openschuiven. Achter de plaat bevindt zich het keramische filter, welke door de gebruiker gemakkelijk zelf vervangen kan worden. Ook de toiletstickhouder is toegankelijk als de bedieningsplaat opengeschoven is. 

Gerelateerde artikelen