Handig: automatische ader- en kabelmarkering

Installatie
25 mei 2023 | 1 minuut leestijd

In de adervoorbereiding en -verwerking is volgens fabrikant Phoenix nog een aanzienlijk potentieel voor de verbetering van de efficiëntie. Tot 30 procent van de arbeidstijd in de schakelkastbouw wordt alleen al besteed aan etiketteringsprocessen.

Phoenix Contact zorgt met het modulaire systeem Thermomark E series, bestaande uit een thermische rolprinter en drie applicatoren, voor een tijdsbesparing van ongeveer 60 procent. Het afdrukken en aanbrengen vindt plaats in slechts één geautomatiseerde processtap. Met het nieuwe systeem worden verschillende doorsnedebereiken met kabelwikkeletiketten, crimpslang of een innovatieve marker in eindeloos formaat tijdbesparend geëtiketteerd. Daarbij worden de markeringen in de printer van een opschrift voorzien en vervolgens door de applicator automatisch op aders en kabels aangebracht.

Werknemersassistentiesysteem

In combinatie met het ergonomische werknemersassistentiesysteem clipx Wire assist wordt deze efficiëntie bij de aderconfectionering nogmaals verhoogd. De flexibele en ergonomische werkplek leidt u software ondersteund door het proces van semi-geautomatiseerde adervoorbereiding en bekabeling, stuurt de relevante uitgangsmodulen aan en stelt de noodzakelijke informatie gebaseerd op CAE-gegevens beschikbaar.

Gerelateerde artikelen