HECO MULTI-MONTI-plus schroefanker nu ook leverbaar in roestvrij staal A4

4 januari 2023 | 2 minuten leestijd

25 jaar geleden introduceerde HECO het MULTI-MONTI-plus schroefanker – een multifunctioneel montagesysteem. De MULTI-MONTI-plus is dankzij het geringe inschroefdraaimoment, de goede verdeling van de belasting en de typegoedkeuringen voor zowel metselwerk als gescheurd en ongescheurd beton één van de meest veelzijdige schroefankers op de markt.

“Uitzonderlijke (weers)omstandigheden stellen hoge eisen aan bevestigingsmiddelen”, verduidelijkt Frank Hofer, productmanager bij HECO-Schrauben. “De assortimentsuitbreiding met een uitvoering in roestvrij staalkwaliteit A4 is daarvoor een uitstekende oplossing. Deze schroefankers zijn bijvoorbeeld geschikt voor de bevestiging van leuningen, paalhouders, luifels, zonne-energiesystemen of schoorstenen. Het gebruik van de roestvrij staalvarianten van de MULTI-MONTI-plus in gescheurd en ongescheurd beton is ook in de ETA 15/0784 optie 1 vastgelegd.”

De functionele BlackCut-punt van de schroef – een extra harde zwarte gefosfateerde punt – biedt extra voordelen. De punt maakt een optimale achtersnijding mogelijk, wat zorgt voor een betere bevestiging en een gering inschroefdraaimoment. Op deze manier kan het schroefanker veilig bevestigd worden. Speciaal voor de toepassingen in de infrabouw – bijvoorbeeld voor het gebruik in tunnels – is de MULTI-MONTI-plus ook verkrijgbaar in HCR-roestvrij staal.

Compleet assortiment

Het assortiment van de MMS-plus in roestvrij staal en staal verzinkt vormt het grootste goedgekeurde schroefankerassortiment met een diameter van 6 – 20 millimeter. De schroefankers met een diameter van 10 – 20 millimeter hebben ook een seismische goedkeuring. Onder de goedkeurde toepassingen valt ook blootstelling aan vuur in metselwerk. Verder is de MULTI-MONTI-plus geschikt voor verwerking in massief kalkzandsteen, geperforeerd kalkzandsteen en in lichtgewicht beton. Voor de verankering in metselwerk is een algemene typegoedkeuring Z-2.12103 afgegeven. Dankzij de functionele eigenschappen zijn de schroefankers van HECO geschikt voor een uitgebreid scala aan toepassingen.

Gerelateerde artikelen