Het dak op met de warmtepomp

21 februari 2019 | 3 minuten leestijd

Warmtepompen zijn hot en een onmisbaar onderdeel van de energietransitie. Maar mooi is anders. Bovendien heeft niet iedereen een plekje in en rondom het huis voor zo`n apparaat. Bij Ubbink zochten ze daar een oplossing voor. “Een warmtepomp neemt veel ruimte in beslag en zorgt vaak voor geluidsoverlast. Daarom hebben we de Decorio ontwikkeld, die als een schoorsteen op het dak staat” vertelt Yvette Janssen, Marketing Manager bij Ubbink. Deze is geschikt voor de meest gangbare typen luchtwarmtepompen en instelbaar voor de meest gangbare dakhellingen.

Als je naast de Decorio staat, is het een flinke jongen. Maar op het dak valt het formaat reuze mee. “Bij al onze ontwikkelingen kijken we ook naar de eindgebruiker. We vinden design dan ook heel belangrijk voor de leefbaarheid van de wijk”, vertelt Janssen. De Decorio Luchtwarmtepompbehuizing is licht in gewicht en modulair, zodat u de behuizing eenvoudig stapsgewijs monteert en bevestigt. De Decorio Luchtwarmtepompbehuizing 30°-55° is medio juni 2019 beschikbaar.

Compleet dakadvies

Met de calculatiemodule Dakwijs verleent Ubbink een extra service. Janssen: “We willen zo veel mogelijk totaaloplossingen aanbieden. Daarom hebben we Dakwijs ontwikkeld voor het hellende dak. Met de unieke Ubbink calculatiemodule DakWijs krijgt de aanvrager een compleet advies voor het dak, inclusief dakdoorvoeren. De aannemer geeft een tekening met zijn voorkeursproducten, wij leveren naast de materiaalstaat en een offerte voor de Ubbink oplossingen, óók de materiaalstaat van de aanvullende niet-Ubbink voorkeursproducten”.

Solar Bevestiging en Protectie

Ubbink biedt al diverse bevestigingssystemen voor solar systemen aan. Het nieuwe programma Solar en Bevestiging en Protectie biedt bevestigingssystemen voor zonnepanelen; indak, plat dak en een verbeterd opdaksysteem. Een opvallend nieuw product is de Solar PV Vogelschroot die schade aan het dak en panelen voorkomt. “Onder de panelen kunnen knaagdieren voor schade aan bedrading zorgen en nestmateriaal het brandgevaar verhogen, terwijl er wel voldoende ventilatie moet zijn. De Solar Vogelschroot biedt hier de oplossing en voorkomt negatieve beïnvloeding van de prestatie van de panelen”, legt Janssen uit.

Ook het programma kabeldoorvoeren is nieuw. Janssen: “Wij hebben een compleet programma ontwikkeld om de kabels van PV panelen en thermische leidingen van zonnecollectoren op een veilige en gemakkelijke manier door het dak te voeren. Het Kabel- en Leidingdoorvoermanchet realiseert een luchtdichte afwerking langs kabels en is geschikt voor het hellende en platte dak.”  Janssen is verheugd met het nieuwe aanbod. “Het is een heel mooi compleet programma.”

Gerelateerde artikelen