Nieuwe hoog efficiënte driefasige stringomvormers

22 maart 2023 | 3 minuten leestijd

Delta, leverancier van vermogen en thermisch managementoplossingen, had een primeur op Solar Solutions International in de Expo Haarlemmermeer. Delta presenteerde er zijn volledige assortiment stringomvormers van de Flex-serie, die geschikt zijn voor PV-installaties op daken van woningen, bedrijfspanden en industriële gebouwen, plus de omvormers voor grote grondgebonden zonneparken.

Andreas Hoischen, Senior Director van de divisie Photovoltaic Inverters voor Delta EMEA, zegt het volgende over de aanwezigheid van Delta op Solar Solutions International 2023: “Delta biedt een breed scala aan PV-omvormers voor zowel woningen en bedrijven als grootschalige toepassingen, waardoor klanten een bredere keuze hebben om aan hun behoeften te voldoen. Onze omvormers zijn compact ontworpen en eenvoudig te transporteren en te installeren. Naast de zekerheid van Delta’s tientallen jaren ervaring van Delta met het ontwikkelen van zonne-energie omvormers, is Delta een gevalideerd lid van Holland Solar, de gerenommeerde branchevereniging voor de Nederlandse zonne-energiesector. Delta deelt graag zijn kennis en expertise van zowel PV-technologie als installatietechnieken om zo een bijdrage te leveren aan de bestaande talentenpool, kennis en vaardigheden en professionele expertise binnen de Holland Solar-gemeenschap.”

Compleet assortiment zonne-energieoplossingen

Delta’s volledige assortiment Flex-producten en -oplossingen bestaat onder meer uit de breed toepasbare H2,5/H3A/H4A/H5A Flex enkelfase omvormers – starten met 2 aangesloten zonnepanelen al op – en de M15A/M20A/M30A Flex omvormers – voor toepassingen en omgevingen die lage geluidsniveaus vereisen – tot de M50A/M70A/M100A Flex omvormers, voor veeleisende, grote daksystemen. Tot de belangrijkste kenmerken van de 15 tot 100kW Flex-serie behoren een compact ontwerp met een grote frontdeur, een uniforme montageplaat en geïntegreerde overspanningsbeveiligingen van type 2 aan DC & AC zijde. De omvormers kunnen eenvoudig worden gecombineerd, terwijl de instelling en systeemmonitoring en -beheer eenvoudig via internet kunnen worden uitgevoerd door middel van de MyDeltaSolar Cloud-service.

Monitoringsoplossingen voor PV-omvormers

Delta’s monitoringsoplossing voor PV-omvormers is de combinatie van de Data Collector DC1 en vermogensmeter P1E & P3E (eenfase of driefasen). De oplossing is ontworpen voor monitoring van PV-omvormers en het aansturen van toepassingen voor uitvoerregeling/dynamische vermogensregeling om ervoor te zorgen dat zonne-energie wordt geleverd volgens de vereisten van het energiebedrijf of om rekening te houden met de belasting op de netaansluiting. Met zijn bekabelde en draadloze communicatie-interface kan de Data Collector DC1 worden verbonden met de MyDeltaSolar-cloudservice of cloudservices van derden om beheer op afstand mogelijk te maken en de efficiëntie van het PV-systeem te optimaliseren.

Gerelateerde artikelen