Innovatief Fluke CNX draadloos systeem vereenvoudigt storingzoeken.

15 juli 2013 | 2 minuten leestijd

Aan de basis van het Fluke CNX draadloze systeem staat een multimeter van CAT III 1000 V / CAT IV 600 V met een scherm waarop de meetwaarden van het instrument samen met live-metingen van maximaal drie andere meetmodules worden weergegeven. Voor complexere problemen kunnen gebruikers live, met behulp van een computer die is voorzien van een CNX pc-adapter, gelijktijdig de meetwaarden van maximaal 10 modules bekijken.

De modules omvatten wisselspanningsmodules, wisselstroomtangen, iFlex-wisselstroomtangen en temperatuurmodules type K. Ze kunnen live metingen uitvoeren of maximaal 65.000 records loggen. De gelogde gegevens kunnen in een bestand met .csv-indeling op een computer worden opgeslagen.

Met het Fluke CNX-systeem kunnen gebruikers de modules op gevaarlijke of lastige plaatsen aanbrengen. De metingen kunnen vanaf een veilige afstand bekeken worden. Een technicus kan bijvoorbeeld een paneel spanningsloos maken. Vervolgens spannings- of stroommodules aansluiten op alle drie de fasen, het paneel sluiten en opnieuw onder spanning zetten. De metingen zijn eenvoudig buiten de boogontladingszone af te lezen.
Door middel van het meest gangbare elektrische meetinstrument– de multimeter – zorgt het Fluke CNX-systeem ervoor dat technici hun bekwaamheid en vakkundigheid kunnen uitbreiden. Fluke voldoet daarmee aan de vraag van de markt naar complexe driefasewerkzaamheden, zonder gebruik van complexere test- en meetinstrumenten waarvoor een training is vereist.

Gerelateerde artikelen