Innovatieroute: efficiënt communiceren in de cloud

Bouw
6 maart 2023 | 2 minuten leestijd

In het kader van de Innovatieroute, deel 6, deden we op de BouwBeurs 2023 de stand van Autodesk aan. De bouwwereld is al goed bekend met de ontwerptool AutoCAD, maar Autodesk wil de Autodesk Construction Cloud graag wat meer onder de aandacht brengen.

‘Met Autodesk Construction Cloud integreren we de workflows van de ontwerpteams en zo ondersteunen we alle bouwprocessen binnen een project van A tot Z.’ Aan het woord is Dennis Marchena, Business Development Representative voor de Benelux. Hij legt uit: ‘We maken de connectie – vooral op het gebied van de communicatie – tussen het ontwerpteam en alle andere teams en andere betrokken bedrijven. Het gaat onder andere om issuemanagement en goedkeuringsworkflows. We werken vanuit 2D en 3D-modellen en kunnen bijvoorbeeld vanuit vogelvluchtperspectief laten zien hoe een situatie er daadwerkelijk uitziet. Dat is voor iedereen op dezelfde manier in de cloudomgeving te zien, in realtime. Deze tool bespaart veel tijd en maakt communiceren gemakkelijk en efficiënt. Dat scheelt in eventuele herbewerkingskosten en faalkosten.’

Baan in de bouw

De tool Construction Cloud is recentelijk ontwikkeld, en het is dan ook de eerste keer dat Autodesk namens de Autodesk Construction Cloud op de Bouwbeurs staat. Dennis en zijn collega’s staan belangstellenden te woord, en kijken geamuseerd naar alle scholieren die met bouwemmers – vaak al vol met pennen, kladblokjes, rolmaten en andere gratis hebbedingen – langslopen. ‘Het zou mooi zijn als een groot deel van deze jongens en meiden voor een baan in de bouw kiest. Hetzij in de uitvoering, hetzij op kantoor. En dan natuurlijk met onze tools’, zegt Dennis lachend.

Gerelateerde artikelen