Innovatieve Zeeuwse grijper wint Red Dot Award

23 april 2018 | 2 minuten leestijd

Het Nederlandse familiebedrijf Nemag ontwikkelt en bouwt sinds 1924 grijpers voor de overslag van bulkgoederen met een inhoud tot meer dan 60 m3. Deze worden vanuit de moderne productielocatie in Zierikzee ontwikkeld om vervolgens wereldwijd geëxporteerd te worden.

Sneller en duurzamer lossen

De gepatenteerde nemaX is onder meer het resultaat van de succesvolle en langdurige samenwerking met de afdeling Maritieme Techniek en Transporttechniek van de TU Delft. Samen met hen is een simulatiemethode ontwikkeld om grijpers, door middel van virtuele simulaties, te ontwikkelen en te optimaliseren. Het resultaat mag er zijn: de nemaX is de meest productieve grijper op de markt waarmee schepen sneller en duurzamer gelost kunnen worden.

Laagste onderhoudskosten

“De nemaX verhoogt de totale productiviteit van een overslagterminal voor droge bulkgoederen met tenminste 10%” zegt Michel Corbeau, General Manager bij Nemag. “De grijper heeft minder bewegende delen én lage onderhoudskosten. Het slanke ontwerp maakt optimaal gebruik van de mechanische eigenschappen van hoogwaardig staal en kent een minimum aantal draaipunten. Naast een mooi ontwerp is de nemaX ook gegarandeerd kostenefficiënt in gebruik en onderhoud.”

Meer internationaal succes

De internationale prijs voor design is niet de enige prijs die nemaX in ontvangst mag nemen. International Bulk Journal, het toonaangevende magazine in de markt van droge bulkgoederen, heeft Nemag in november 2017 tijdens de jaarlijkse IBJ Awards beloond met de Innovative Technology Award.

Gerelateerde artikelen