Kleine verbeterpunten moeten groepenverdeler verbeteren

Vision, zoals de nieuwe verdeler is genoemd, is ontwikkeld in samenwerking met installateurs. Zij deden mee aan onderzoeken en testprogramma`s. “Wat meteen opvalt is dat de afwerking van de behuizing meer ruimte biedt om componenten en bedrading toe te voegen”, omschrijft Hager het nieuwe product. Bij het ontwikkelen is meer werkruimte opgenomen onder meer door een hogere buisinvoerstuk van 145 mm. “Daarin is plek voor een verticaal geplaatste aardrail en een klemmenstrook. De bijpassende buishouder zorgt voor een strakke geleiding van de buizen naar de verdeler.” Ook de vlakke invoer tussen de bodem en het montageframe en de toegevoegde draaddoorvoerflap aan het frame is een verbeterpunt. “Daardoor glijden de draden zonder obstakels achter de componenten langs. De installateur kan de externe aarde via de zijkant (links of rechts) direct op de aardklem monteren”, vullen de ontwikkelaars aan.

Papier vs sticker

In vergelijking met de voorganger van de Vision is ook de voorzijde veranderd. Daar is de codering opnieuw doordacht en vormgegeven. Door gebruik te maken van papierstroken in plaats van stickers kan codering eenvoudiger worden aangepast en vernieuwd. Een ander punt is het buisinvoerstuk dat volgens Hager stabiel is met een stevig buisinzetstuk. Buizen moeten op die manier goed op hun plaats worden gehouden.

Gemak bij het werken

Uiteraard vindt de installateur het fijn als de werkzaamheden gemakkelijker worden gemaakt. De Vision is zo ingericht dat installateurs minder handelingen hoeven te verrichten. Efficiëntie voorop. “De uitbreekpoorten van de buisinvoer zijn eenvoudig uit te drukken en er is een keur aan doorverbindingen en zij-invoerstukken beschikbaar. Overal waar dat mogelijk is, zijn onderdelen voorgemonteerd zodat installatie snel verloopt.”

De Vision is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt en inmiddels verkrijgbaar.