‘Krachtpatser’ van Makita: accu-reciprozaag JR002GZ

19 mei 2022 | 2 minuten leestijd

De 40 Volt Max accu-reciprozaag JR002GZ is de nieuwe troef op het XGT-platform van Makita. Het is de snelste en krachtigste in het huidige assortiment, die niet onderdoet voor gesnoerde reciprozagen. De JR002G heeft een zeer laag trillingsniveau dankzij actieve Anti Vibratie Technologie (AVT). Door de pendelstand zaag je hout met hoge snelheid. Maximum zaagcapaciteiten voor hout 0° 255 mm en voor pijp/buizen 0° 130 mm. Een zaagblad is met één vingerbeweging te verwisselen, gereedschap is niet nodig. De hendel op de buitenkant van de machine werpt een (heet) zaagblad automatisch uit.

Duurzaam en veilig

Deze reciprozaag heeft een instelbaar variabel toerental en een variabel toerental in de schakelaar om meer gecontroleerd te werk te gaan. De machine blijft ook onder belasting op toeren omdat hij uitgerust is met een constant toerental. Hij beschikt over een duurzame, energiezuinige en onderhoudsvrije koolborstelloze motor met elektronische sturing. De motor is voorzien van een elektronische rem zodat het zaagblad onmiddellijk stilstaat. EXtreme Protection Technology (XPT) beschermt tegen het binnendringen van stof en vocht. Pluspunten zijn verder de degelijke aanslag, op diepte te verstellen met snelklem en de geïntegreerde LED verlichting voor beter zicht op het werk.
Met de JR002GZ wordt een zaagbladset geleverd, de reciprozaag is verkrijgbaar met diverse accu`s en laders. 

Hoger vermogen

Makita`s XGT-platform is bedoeld voor veeleisende gebruikers. De machines koppelen een innovatief gereedschapsontwerp aan accu`s met een hoog vermogen: de 40 Volt Max accu`s. De XGT-accu communiceert net zoals de LXT-accu met de snellader tijdens het laden. Uitwisselen van LXT en XGT-accu`s is niet mogelijk. Wel zijn bestaande LXT-accu`s met behulp van een los verkrijgbare adapter via de XGT-snellader op te laden. De robuuste constructie, de bescherming tegen stof plus het spatwaterbestendige ontwerp – handig bij werken in de open lucht – maken van XGT een zeer betrouwbaar platform

Gerelateerde artikelen