Levensechte visualisatie van gevels dankzij nieuwe textuurgenerator van Vandersanden

18 november 2021 | 4 minuten leestijd

Met de nieuwe online tool kunnen architecten en projectontwikkelaars een gevel ontwerpen door onder meer verschillende soorten bakstenen en steenstrips, kleuren, legverbanden en voegdiktes met elkaar te combineren. In totaal laat de textuurgenerator toe om meer dan 1,1 miljoen combinaties te maken en te vergelijken. Dankzij vooraanstaande technologie toont de textuurgenerator van Vandersanden de meest gedetailleerde en realistische digitale reproductie van een geveltextuur tot nu toe. De gegenereerde textuur kan eenvoudig en inclusief belichtingsmappen en technische specificaties worden gedownload .

Digitale mogelijkheden maximaal benutten 

Vandersanden zet al langer in op de digitalisering van haar aanbod. Sinds enkele jaren heeft het bedrijf diverse diensten voor verschillende klantgroepen gedigitaliseerd. Kennisdeling, inspiratie en gemak voor klanten staan daarbij centraal. De nieuwe textuurgenerator wordt nu aan het rijtje digitale innovaties toegevoegd.

Met de textuurgenerator maken we maximaal gebruik van de mogelijkheden die de digitale wereld biedt, om zo de hedendaagse en toekomstige behoeften van onze klanten nog beter te vervullen. Zowel voor de professional als voor de particuliere klant vormt de textuurgenerator een eindeloze bron van inspiratie. De professional kan zijn project vervolgens op een eenvoudige manier realistisch visualiseren, doordat de textuur makkelijk geïntegreerd kan worden in tekenprogramma`s“, aldus Nathali Donatz, Group Marketing Director bij Vandersanden. Met de textuurgenerator maken we het eenvoudig voor professionals en consumenten om de perfecte gevel te ontwerpen en versterken we zo onze rol als dé partner voor het creëren van mooie gevels.

Levensechte visualisaties 

Waar de meeste textuurgenerators in de markt visualisaties maken op basis van fotografie, omarmt Vandersanden een nieuwe technologie, namelijk fotogrammetrie. Deze technologie laat toe om door middel van een uitgebreide set foto`s een digitaal 3D beeld van een steen, en in een latere fase ook van straatbakstenen, te maken. Daardoor worden producten met een bijzonder hoge detailgraad en 3D-diepgang weergegeven. Ook laat de nieuwe technologie meer schaalbaarheid toe, waardoor terugkerende patronen quasi uitgesloten zijn. Dit alles maakt dat texturen op een bijzonder realistische en natuurlijke manier gevisualiseerd kunnen worden. Daarbij boet Vandersanden niet in op gebruiksgemak: de tool is namelijk erg eenvoudig en intuïtief in gebruik.

Textuurgenerator 2.0 

Met zijn textuurgenerator wil het familiebedrijf verder gaan dan de bestaande tools in de markt. “Door gebruik te maken van geavanceerde technologie pakken we lacunes van de bestaande textuurgenerators aan. De gangbare technologie laat een mindere graad van detaillering en minder flexibiliteit toe, waardoor texturen repetitiever en eerder kunstmatig zijn. Met onze textuurgenerator willen we klanten een zo realistisch mogelijk beeld bezorgen, zodat ze zich perfect kunnen voorstellen hoe hun toekomstige gevel eruit zal zien”, aldus Nathali Donatz van Vandersanden.

In eerste instantie wordt de textuurgenerator gelanceerd voor gevelstenen en steenstrips. In de loop van 2022 zullen ook straatbakstenen aan de textuurgenerator toegevoegd worden om zo projecten in de openbare ruimte alsook tuinaanleg te kunnen visualiseren. In 2022 wordt de textuurgenerator tevens geïntegreerd in de meest gangbare softwarepakketten voor architecten.

De textuurgenerator is via deze link raadpleegbaar: https://www.vandersanden.com/nl-nl/levensechte-texturen-met-de-textuurgenerator

Gerelateerde artikelen