LG`s nieuwe ventilatieoplossing voor woningen

Een complete oplossing voor woningventilatie, uitgerust met meerstapsfiltratie, helpt bij het creëren van een aangenaam en gezond binnenklimaat én het besparen van energie. De LG Residential ERV is compatibel met de LG ThinQ™-app en biedt een intuïtieve gebruikerservaring met realtime monitoring van fijnstof- en kooldioxideniveaus en bediening vanaf elke locatie.

Goede ventilatie is belangrijk voor het behouden van een gezonde leefruimte en het verwijderen van stilstaande lucht door dit te vervangen met frisse, schone lucht van buiten. Dankzij LG’s warmtewisselaar zorgt de nieuwe Residential ERV niet alleen voor effectieve luchtcirculatie maar vermindert deze ook aanzienlijk de energieverspilling – tot wel 85 procent van de verwarmingsenergie1 in de winter en 83 procent van de koelenergie2 in de zomer. Dit resulteert in een minimaal energieverbruik, waardoor huiseigenaren mogelijk kunnen profiteren van een lagere elektriciteitsrekening met een comfortabel binnenklimaat.

Geavanceerde technologieën

De Residential ERV maakt gebruik van verschillende geavanceerde technologieën voor luchtzuivering en hygiëne om schadelijke deeltjes en ziektekiemen uit de lucht te verwijderen en optimale productprestaties te behouden. De UVnano™-technologie wordt gebruikt in verschillende huishoudelijke apparaten van LG, waaronder DUALCOOL-airconditioners. Het zorgt voor een schone luchtstroom door voor 99,99 procent te voorkomen dat bacteriën en virussen3 groeien op de oppervlakken van het voorfilter van de ERV, dat grote stofdeeltjes opvangt voordat ze het huis kunnen betreden. De luchtkwaliteit binnenshuis wordt verder verbeterd door het ePM1 95 procent fijnstoffilter dat meer dan 95 procent van de fijnstofdeeltjes opvangt.4

Bovendien biedt de LG Residential ERV nauwkeurige, realtime bewaking van de luchtkwaliteit met zijn Dual Laser Fine Dust- en CO2-sensoren. Gebruikers kunnen de luchtkwaliteitsstatus controleren via de ThinQ-app, de optionele bedrade afstandsbediening of een compatibele smart home-controller. De ventilatieprestaties worden automatisch aangepast aan de gedetecteerde stof-/CO2-niveaus. Bovendien stellen de Dual Laser Fine Dust Sensors de ERV in staat om te bepalen wanneer het fijnstoffilter moet worden vervangen. Gebruikers ontvangen via de smartphone en afstandsbediening een melding.

“LG Residential ERV vermindert effectief energieverspilling, verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis én biedt een slimme gebruikerservaring”, zegt Richard de Waal, Directeur bij LG Air Solution. “We blijven onze luchtzuiveringstechnologieën versterken en onze reeks efficiënte luchtoplossingen voor woningen uitbreiden om klanten schonere lucht, meer comfort en aanzienlijke energiebesparingen te bieden.”