Luchtdicht kruipluik verkort installatietijd met 2 uur

11 februari 2019 | 2 minuten leestijd

Owen Kleijn, technisch specialist van Vilton, vertelt: “Deze kunststoffen matrand, die rust op een Vilton afdichtingsband E10, zorgt ervoor dat het kruipluik niet alleen luchtdicht, maar ook gasdicht is.” Een ander voordeel is de veel kortere montagetijd. “Uit praktijkmetingen bij een grote aannemer blijkt dat de montage en het luchtdicht maken van een standaard kruipluik met metalen matrand zo`n 2,5 uur duurt. Dat is inclusief het ophalen van de materialen, stellen, bevestigen en afwerken. Het Vilton kruipluik met kunststoffen matrand kan in slechts een half uur gemonteerd worden en is dan ook gelijk 100% luchtdicht. En overigens ook meteen beloopbaar, wat een belangrijk voordeel is tijdens deze bouwfase.”

Compleet systeem

Met de toevoeging van het luchtdichte kruipluik krijgt het Vilton V5-systeem voor luchtdicht bouwen een uitbreiding waarmee een woning op de meest belangrijke punten luchtdicht en dus energiezuiniger wordt. Het Vilton kruipluik is een compleet systeem bestaande uit een kunststoffen matrand, afdichtingsband E10, vloerluik en bevestigingsmaterialen. Het vloerluik wordt bij oplevering van de woning vastgeschroefd in de matrand waardoor er een volledig luchtdichte situatie ontstaat. Uit praktijkmetingen met een ultrasone meting (Prescanbouw) is gebleken dat het Vilton kruipluik geen geluiddoorgifte heeft.

Om aannemers te ontzorgen, biedt Vilton Service de mogelijkheid om het volledig luchtdichte kruipluik te laten monteren door Vilton-servicemonteurs, met garantie op product, aanbrengen én functioneren.

 

Gerelateerde artikelen