‘Makkelijk aansluiten met Push-X-techniek van Phoenix Contact’

Installatie
6 april 2023 | 2 minuten leestijd

Push-X is de nieuwste manier van aansluiten voor alle soorten geleiders. Zodra de draad de veer aan het einde van de kamer naar beneden drukt, ontspant de contactveer. De nieuwe klemmenfamilie XTV is de eerste productfamilie met Push-X-aansluittechniek van Phoenix Contact. In vergelijking met de bestaande Push-in-aansluittechniek kunnen met Push-X zonder uitzondering alle soorten draad zonder adereindhuls worden aangesloten.

De nieuwe klemmenfamilie XTV is de eerste productfamilie met Push-X-aansluittechniek van Phoenix Contact. In vergelijking met de bestaande Push-in-aansluittechniek kunnen met Push-X zonder uitzondering alle soorten draad zonder adereindhuls worden aangesloten.

Zonder kracht of gereedschap wordt een hoog bedieningsgemak bereikt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de aansluitkamer, die bij levering geopend is. Door met de ingestoken (gestripte) draad de voorgespannen contactveer aan te raken zal zelfs de kleinste, flexibele draad de contactveer ontgrendelen en wordt het betrouwbare contact automatisch tot stand gebracht. Dit verkort de installatietijd en maakt snellere bedrading mogelijk. Net als bij push-in kan een draad worden losgenomen door de oranje pusher in te drukken. Hierdoor wordt de aansluitkamer geopend en wordt tegelijkertijd de contactveer opnieuw gespannen.

Multifunctionele eigenschappen

Ongeacht de diameter van de draad en de positie van het klemmenblok, aan de pusher is altijd te zien of het klemlichaam is geopend of gesloten. Het XTV-assortiment bestaat in eerste instantie uit klemmen voor 6, 10 en 16 mm². Dankzij de multifunctionele eigenschappen van doorvoer- en meerdraadsklemmen kunnen ze in verschillende schakelkasttoepassingen en in het veld worden gebruikt.

Gerelateerde artikelen