Meet- en testtechniek onder de aandacht

Het Conrad Sourcing Platform heeft met meer dan 25.000 producten al een uitgebreid assortiment voor alle taken en toepassingen op het gebied van testen en meten. Dit omvat het volledige assortiment van toonaangevende merken, maar ook actuele productinnovaties, waarbij telkens productkwaliteit centraal staat. Over het algemeen omvat het Conrad assortiment mobiele en vaste meetapparatuur, van elektrische meettechnologie tot milieumeettechnologie en stroomvoorziening.

“In lijn met onze prestatiebelofte ‘simple, fast comprehensive’, zijn we er trots op onze klanten niet alleen een breed en uitgebreid assortiment te kunnen aanbieden, maar ook de bijbehorende dienstverlening”, zo benadrukt Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supplier bij Conrad Elektronic. “Met ons eigen kalibratielaboratorium en bijbehorende partners voeren wij kalibraties uit volgens DIN EN ISO 9001:2015 of DIN EN ISO / IEC 17025:2018 (DAkkS) voor meer dan 30 apparaatgroepen en meer dan 100 meetgrootheden, ongeacht de fabrikant. “Simple” betekent voor ons ook dat we klanten niet alleen producten aanbieden, maar complete oplossingen en dat ze kunnen profiteren van de ondersteuning van onze experts. Daarnaast bieden we met het IoT-platform Conrad Connect onze klanten de mogelijkheid om in zeer korte tijd apps en producten om te zetten in IoT-gestuurde oplossingen.”

Universele laboratoriumtechnologie voor alle bedrijfstakken

Conrad biedt, speciaal voor laboratoriumomstandigheden, professionele meetapparatuur voor alle belangrijke vakgebieden, van elektrotechniek en elektronica, geneeskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde tot productie en engineering en het testen van grondstoffen, bouwmaterialen en levensmiddelen. Precisieweegschalen met een resolutie van minder dan 1 mg zijn beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform voor laboratoria in de farmaceutische industrie, apotheken en ziekenhuizen of bij juweliers. Voor elektronicalaboratoria hebben we een breed scala aan software en apparatuur beschikbaar voor digitale simulatie voorafgaand aan prototype- of pre-serieproductie. Bovendien helpen warmtebeeldcamera’s om hotspots op een printplaat snel en betrouwbaar op te sporen en om defecte of verkeerd gedimensioneerde componenten te detecteren. Een breed scala aan componententesters voor het testen van spoelen, condensatoren, diodes en weerstanden rondt het portfolio af. 

Test- en meetapparatuur voor werkplaatsen en installateurs

Professionals op het gebied van elektrische installaties, machineonderhoud, onderhoud van systemen en elektrische installaties van woningen, vinden op het Conrad Sourcing Platform test- en meetapparatuur voor in de werkplaats, voor facility management en mobiele dienstverlening. Het assortiment omvat hier alles voor het verzamelen en verwerken van gegevens als temperatuur en warmtebeelden, druk, geluid, vochtigheid, verlichting, windsnelheid, vervuilende stoffen, elektrische smog en radioactiviteit. Met behulp van het Conrad-assortiment is de samenstelling van bodem, gassen en vloeistoffen te bepalen, en zijn ook signalen, spanningen en stromen, frequenties, impedanties en hardheidsgraden te meten. Het Sourcing Platform biedt klanten daarnaast ondersteuning bij technische taken voor installatie, onderhoud en reparatie van energie-installaties en verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen.

Op het gebied van gebouwdiagnose biedt Conrad niet alleen stroomtangen, VDE-gecertificeerde fasetesters, maar ook meet-techniek, warmtebeeldtechniek en nog veel meer. Er zijn multimeters van verschillende CAT-categorieën beschikbaar voor het testen van componenten van gebouwinstallaties, bijvoorbeeld wandcontactdozen en verdelers. Meettoestellen voor sterkstroommetingen aan de huisaansluiting moeten bijvoorbeeld een CAT IV-goedkeuring hebben. Betrouwbare vloeistof-, gas-, vochtigheids- en luchtkwaliteitsmeters zijn geschikt om ervoor te zorgen dat de maximale wettelijke grenswaarden worden nageleefd.