Mobiele toepassingen gebaat bij HMI / PLC besturing

18 September 2017

De D2310 is een zogenaamde gecombineerde HMI/PLC besturing. Naast de PLC is er een 5,7 inch VGA TFT display ingebouwd. Een touchscreen hoort tot de mogelijkheden. De nieuwe unit is voorzien van acht vrij programmeerbare toetsen en 1 of 2 navigatiejoysticks.

Verschillende sectoren

“Het apparaat is specifiek voor gebruik als toepassing in de mobiele sector ontwikkeld. Denk hierbij aan voertuigen in de agrarische-, nautische-  en in de transport wereld”, geeft Duranmatic aan. “Hiervoor zijn er onder andere vier video-ingangen aanwezig waarmee er twee streaming beelden in het display kunnen worden weergegeven.”

Opslag en processor

De ARM-processor heeft aan capaciteit van 256MB RAM, 64 MB Flash, 8 kB FRAM. Gecombineerd met een externe opslagcapaciteit van 32 GB is de product volgens de fabrikant geschikt voor veel besturingsopgaven. “Via de 4-voudige CAN interface, USB, Ethernet en seriële poort zijn externe I/O modules en andere componenten te koppelen.” Daarbij kunnen er vier interne analoge en digitale ingangen naast twee digitale uitgangen te gebruiken.

Communicatie

Goede communicatie is de sleutel tot succes en zo ook bij de D2310 HMI/PLC. De programmering gebeurt met de hulp van de software tool GDS-designer. Het mooie is dat deze tool gratis is. “De logische functionaliteit wordt ingegeven in C of Codesys. Naast de CANbus (ook J1939) communicatie worden Modbus/RTU en Modbus/TCP ondersteunt.”