Mobiele vloeistofdichte vloeren voorkomen bodemverontreiniging

16 maart 2018 | 3 minuten leestijd

Behalve mobiel en vloeistofdicht, zijn de vloeren bestand tegen reinigingsmiddelen en chemicaliën. Zelfs als er gewerkt wordt met aromaten zoals benzine en methanol, of bij hele hoge temperaturen. Van de Weerd: “De eerste vloeren waren er met name op gericht om afwaswater op te vangen. Tegenwoordig zien we steeds meer dat de vloeren worden gebruikt om bodemverontreiniging te voorkomen. Bijvoorbeeld door bedrijven die werken met chemicaliën of voor het tijdelijk opslaan van biomassa. We zien de vloeren ook vaak op bouwplaatsen, voor het afspuiten van materieel, het overladen van diesel of overslag van materiaal.” 

Op maat gemaakt

Er zijn 4 standaard vloeren beschikbaar (Standard Duty, Heavy Duty, Special Duty en Light Duty), maar je kunt ook je eigen vloer volledig op maat laten maken. Van de Weerd: “We maken kleine vloeren van 2 bij 2 meter tot vloeren van wel 24 bij 5 meter. Afhankelijk van de situatie kiezen we het materiaal. Als klanten veel chemische stoffen gebruiken, zorgen we ervoor dat de vloer chemisch resistent is”. Iedere vloer krijgt een uniek productnummer, waaraan is gekoppeld welke materialen zijn gebruikt en zelfs welke medewerker(s) de vloer hebben geproduceerd. 

Opblaasbare of demontabele randen

De randen van de vloer zijn opblaasbaar. De lichtgewicht randen veren automatisch omhoog waardoor ze ook berijdbaar zijn door zware voertuigen. In plaats van luchtgevulde randen, kunnen schuimgevulde randen gebruikt worden. Bijvoorbeeld als er niet regelmatig met (vracht)auto`s de vloer op en af wordt gereden of wanneer geen stroomvoorziening aanwezig is voor de blower. Schuimranden zijn niet op te vouwen, wanneer de vloer niet wordt gebruikt. Daarom heeft Buitink Technology demontabele randen gemaakt die uit de rand kunnen worden genomen en tot een klein pakket kunnen worden opgevouwen en opgeborgen.

KIWA gecertificeerd: fit for use

Volgens Van de Weerd doet men er tegenwoordig alles aan om het lekken van vloeistoffen te voorkomen. Met deze vloeren ben je daar zeker van: de vloeistofdichtheid van de materialen en van iedere gemaakte vloer, wordt gecontroleerd met een vacuüm klok. Bovendien zijn de vloeren KIWA gecertificeerd. Dit geeft de garantie dat de vloeren geschikt voor het gebruik (“fit for use“) en vloeistofdicht zijn. Ook kun je met een KIWA-certificaat een vergunning of ontheffing aanvragen bij de gemeente voor het gebruik van deze vloer voor het opvangen van vloeistoffen.

Duurzame tassen

Leuk kenmerk: de vloeren zijn ook duurzaam. Alle restmaterialen die vrijkomen bij het maken van een vloeistofdichte vloer, worden hergebruikt. Een groot deel van het restant wordt beschikbaar gesteld aan (jonge) ontwerpers om tassen van te maken. 

Gerelateerde artikelen