NEN en BBN organiseren Webinar Façade Fire Safety

14 september 2020 | 2 minuten leestijd

Wereldwijd zijn er voorbeelden van grote en soms oncontroleerbare gebouwbranden waarbij vooral gevels betrokken waren. De brand in de Grenfell-toren is er een van, maar er zijn er nog veel meer. Dit heeft de aandacht getrokken van experts op dit gebied en uiteindelijk geleid tot voorstellen waarmee de brandveiligheid van gevels verbeterd kan worden. 

Meer inzicht 

Ook het modelleren van brandproeven van gevelconstructies hebben geleid tot meer inzicht. In het webinar `Facade Fire Safety` worden deze laatste wetenschappelijke inzichten overzichtelijk gedeeld voor verdere kennisverwerving.

Sprekers en organisatie webinar

Dr. Angus Law (Universiteit van Edinburgh), Lars Boström (RISE), Eric Guillaume (Efectis) en Sven Eeckhout (Belgische onderzoeksorganisatie WTCB) praten de deelnemers bij over de nieuwste ontwikkelingen. Alle mensen wereldwijd die zich met brandveiligheid van gevels bezighouden en de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen willen vernemen, zijn van harte welkom. Registreren is kosteloos en kan via NEN Evenementen.

De organisatie van dit webinar wordt opgepakt vanuit de werkgroep gevels waarbij naast NEN en Brandveilig Bouwen Nederland ook Bouwen met Staal, VMRG, DGMR en het Expertisecentrum Regelgeving Bouw een aanjagende rol spelen.

Gerelateerde artikelen