Nieuw 2-in-1 dakraam van Velux

4 January 2023

Het 2-in-1 dakraam biedt een betere toegang tot daglicht omdat er twee dakramen in één frame zijn gemonteerd. Jolanda de Gooijer, Product Manager van VELUX: “Door altijd te luisteren naar de behoeften van huiseigenaren en aannemers, zijn we opnieuw in staat geweest onze dakramen te innoveren. We zijn dan ook verheugd om ons nieuwe 2-in-1 portfolio te lanceren: een revolutionair product in de dakramenmarkt. Hiermee laten we aannemers, detailhandelaren en huiseigenaren zien dat we altijd het beste bieden op het gebied van daglicht en ventilatie, met als doel een gezondere woonomgeving te creëren.”

Het nieuwe 2-in-1-dakraam is verkrijgbaar in een symmetrische en asymmetrische uitvoering, in twee soorten beglazing, dubbel glas (70) en drielaags glas (66). Bij het 2-in-1 raam kan een van de twee ramen worden geopend om frisse lucht binnen te laten. Het 3-in-1 raam is er in twee varianten, alle drie de kozijnen zijn even groot, het middelste kozijn is vast, en de twee buitenste ramen kunnen worden geopend.

De VELUX verduisteringsgordijnen met warmtewering zijn ook verkrijgbaar met het nieuwe 2-in-1 dakraam. Ze bieden een effectieve bescherming tegen de warmte, zodat het huis koel blijft op zonnige dagen. De lichtdichte stof zorgt voor verduistering en voor een betere nachtrust. Het eigentijdse ontwerp past perfect in het dak en wordt geleverd met een vooraf gemonteerde wandschakelaar met afstandsbediening, voor een eenvoudige bediening en een snelle en probleemloze installatie.

De VELUX 2-in-1 en 3-in-1 dakramen worden geleverd met een handmatige sluiting die – afhankelijk van de wensen van de consument – naar VELUX INTEGRA® kunnen worden omgebouwd voor een gemakkelijke automatische bediening. Voor een optimale gemoedsrust biedt de nieuwe VELUX App Control gebruikers de mogelijkheid om hun VELUX-producten op netstroom of zonne-energie te bedienen vanaf hun smartphone.

Het VELUX 2-in-1 dakraam biedt volgens de fabrikant verschillende voordelen:

  • Vergroot zakelijke kansen – Het maakt het eenvoudiger om van één dakraam over te stappen naar een grotere variant en deze uitbreiding helpt een breder klantenbestand op te bouwen dankzij de kleinere afmetingen van het product.
  • Tijdoptimalisatie – De innovatieve module met één frame volgt het standaard installatieproces, waardoor een snelle en eenvoudige installatie mogelijk is, evenals een eenvoudig bestelproces met één enkele code.
  • Meer daglicht – De configuratie van het VELUX 2-in-1 dakraam laat een overvloed aan licht binnen, waardoor huiseigenaren een nog lichtere ruimte krijgen.
  • Panoramisch uitzicht – De extra slanke frames maximaliseren het uitzicht.