Nieuw totaalpakket voor vervanging én recycling van dakramen

10 april 2019 | 2 minuten leestijd

FAKRO Life Cycle Service is een totaalpakket van demontage en recycling van oude dakramen, levering en montage van nieuwe duurzame FAKRO dakramen en – als optie – ook het onderhoud op basis van een meerjarenonderhoudsplan. FAKRO is hiervoor partnerships aangegaan met Bouwcenter en Remondis Nederland Afval & Recycling, berekent één totaalprijs, voert de complete regie en is het enige aanspreekpunt.

Circulaire dakraamvervanging

`In de Nederlandse woningbouw heerst het besef dat we bij het bouwen, renoveren en onderhouden van woningen en wooncomplexen moeten kiezen voor een nieuwe, duurzame aanpak`, zegt Bart Peters, commercieel directeur FAKRO Nederland. `Het doel is dat in 2050 – maar liever nog veel eerder – de totale gebouwde omgeving circulair is. Alle materialen moeten dan herbruikbaar zijn. Een forse uitdaging, het gaat om ruim 2,1 miljoen corporatiewoningen. Op een deel van de daken van die woningen liggen dakramen die de komende jaren vervangen moeten worden. Om een idee te geven: in Nederland worden er per jaar meer dan 100.000 vervangen. FAKRO wil niet afwachten maar vooropgaan in circulaire dakraamvervanging. Samen met woningcorporaties die net als wij geloven in de maatschappelijke kracht en de financiële waarde van innovatief denken en circulair bouwen. Met hen willen we op weg naar steeds meer dakraamrecycling in Nederland.`

Jarenlange garantie

FAKRO ontwikkelde op basis van die duurzame visie FAKRO Life Cycle Service. Een totaalpakket voor woningcorporaties waarin FAKRO de verantwoordelijkheid neemt voor de demontage en recycling van oude dakramen, de levering en montage van nieuwe, duurzame en onderhoudsvriendelijke FAKRO dakramen en desgewenst ook het opstellen en uitvoeren van een meerjarenonderhoudsplan. Daarbij biedt FAKRO op basis van vertrouwde kwaliteit jarenlange garanties, waaronder 20 jaar op beglazing en raambeslag, 10 jaar op de dakramen en gootstukken en levenslange garantie op hagelschade.

Duurzaam, kostenbesparend waardebehoud

FAKRO stelt dat het met de introductie van FAKRO Life Cycle Service zijn aanbod voor projectmatige dakraamvervanging compleet maakt. Het bedrijf wil hiermee een bijdrage leveren aan woningcorporaties door middel van kostenbeheersing, verduurzaming en waardebehoud van woningen op basis van circulair bouwen. Waarmee circulair bouwen niet alleen een maatschappelijke opgave is, maar ook een aantrekkelijk beheermodel voor woningcorporaties.  

Gerelateerde artikelen