Nieuwe 18 Volt accu-SDS-max-combihamer van Metabo

16 september 2021 | 3 minuten leestijd

“De nieuwe SDS-max-combihamer KHA 18 LTX BL 40 van Metabo, op accu, voldoet aan al deze eisen.” Met een krachtige borstelloze motor en een verbeterd krachtig slagmechanisme heeft de nieuwe accu-combihamer in de 5 kg klasse op dit moment de hoogste boorsnelheid en levert de beste sloopprestaties in de markt. Met een slagenergie van 8,6 Joule is het de krachtigste hamer in zijn klasse. „Professionele gebruikers moeten vaak heel veel gaten achter elkaar boren – en dat ook nog vaak op verschillende locaties, die op de bouwplaats ver uit elkaar liggen. Ze zijn dus op een snelle voortgang en een grote flexibiliteit aangewezen. En precies daarvoor hebben wij onze nieuwe accu-hamer ontwikkeld”, zegt Steeb. „Stopcontacten zoeken en kabels aanleggen behoren daarmee tot het verleden, want de nieuwe machine kan altijd en overal worden gebruikt.” Om ervoor te zorgen dat de moeilijkste taken ook veilig worden uitgevoerd, is de nieuwe accu-hamer voorzien van een geïntegreerde vibratiebeveiliging en de effectieve stofafzuiging ESA max. 

Volop power

Combihamers worden vaak aan extreme omstandigheden blootgesteld: de machines worden veelvuldig gebruikt en draaien daarbij zeer lang. „De belastbaarheid van de machines is een belangrijk onderwerp”, weet Steeb. „Onze nieuwe accu-combihamer kan tegen een stootje. Dat geldt zowel voor de zware beitelwerkzaamheden als voor het boren in beton. Met slechts één acculading van een accu-pack van 10.0 Ah van Metabo kan je 12 gaten voor keilbouten van 24 mm Ø en een lengte van 150 mm in beton boren – en dat in minder dan één minuut per boorgat. Een robuuste behuizing van aluminium gietwerk beschermt tegen de inwerking van stoten van buitenaf. Bovendien is de machine uitgevoerd met een Brushless-motor. Het voordeel daarvan: bij borstelloze motoren vervalt het vervangen van de koolborstels, die bij traditionele machines de grootste factor voor slijtage zijn. Daardoor valt de machine op door zijn lange levensduur. 

Op hoogte

Ook wanneer er op hoogte moet worden gewerkt zijn mens en machine veilig: de hamer kan dankzij de ingebouwde stalen haak gemakkelijk met gereedschapskoorden van Metabo worden geborgd. Bovendien ligt de machine met zijn ergonomisch gevormde handgreep altijd goed in de hand. Bijzonder praktisch: de vergrendelbare schakelaar voor beitelwerkzaamheden voor continue werken. Bij werkzaamheden langs de randen, bijvoorbeeld om tegels te verwijderen, kan het toerental en het aantal slagen worden gereduceerd. Zo kunnen gebruikers bij het boren met boor- of freeskronen op een lagere snelheid starten, en – zodra de boor correct in het materiaal grijpt – het toerental tot 100% verhogen. Zo behoudt je altijd de volledige controle. Blokkeert de boor, dan ontkoppelt de Metabo S-automatic veiligheidskoppeling de aandrijving mechanisch en zorgt er zo voor dat er veilig wordt gewerkt. Een geïntegreerde in LED-werklamp zorgt voor het optimale zicht op de werkomgeving. 

Gerelateerde artikelen