Nieuwe aardingsmeettang van Voltcraft

23 maart 2023 | 2 minuten leestijd
Het meten van de kwaliteit van de aarding met grondpennen is ingewikkeld, duur en tijdrovend. Meettangen zijn een praktisch alternatief om snel en eenvoudig betrouwbare meetgegevens te verkrijgen. Het Conrad Sourcing platform breidt zijn productassortiment op het gebied van VDE-meettechniek uit met de EMZ-1000 aardingsmeettang van Voltcraft. “Een nauwkeurig en gebruiksvriendelijk meetinstrument is de EMZ-1000 een verrijking voor elk meetinstrumentarsenaal. Bovendien maakt de gunstige prijsstelling de aanschaf van een aardingsmeettang nog aantrekkelijker”, zo benadrukt Susanne Storch, productmanager bij Conrad Electronic.

De Voltcraft EMZ-1000 meettang bestaat uit een spanningsspoel en een stroomspoel. De lusweerstand wordt gemeten door simpelweg de bek van de meettang om de leiding te sluiten. Deze methode is geschikt voor het meten van funderings- en diepe aardelektroden op bouwplaatsen, maar ook voor systemen of machines, spanningsverdelingen, schakelkasten of potentiaalvereffeningsrails. Susanne Storch voegt daaraan toe: “De EMZ-1000 is universeel inzetbaar en wordt in veel sectoren gebruikt: in de handel, in elektrisch installatiewerk, in bliksembeveiligingsbouw, in de industrie of in de bouwsector, de nieuwe aardingsmeettang van Voltcraft kan waardevolle arbeidstijd besparen en het werk vergemakkelijken.”

De Voltcraft EMZ-1000 biedt een verscheidenheid aan handige functies voor een soepele workflow: een verlicht, viercijferig LCD-display dat tegelijkertijd weerstand (0,010 – 1200 ohm) en wisselstroom (0,00 mA – 20,0 A) toont. Als het display niet zichtbaar is, is het met de data hold-functie mogelijk om de resultaten even later af te lezen. De functionaliteit omvat ook een geheugen voor 300 metingen, een instelbare alarmfunctie bij overschrijding van grenswaarden en automatische uitschakeling bij inactiviteit. Met de EMZ-1000 zijn, ondanks de gunstige prijs, exacte aardingsweerstandsmetingen mogelijk. Dit is enerzijds gerealiseerd door de microprocessorbesturing en anderzijds door de geïntegreerde filtertechnologie, die meetstoringen effectief minimaliseert. De meettang is ontwikkeld voor de veiligheidsgebieden CAT III 300 V en CAT IV 150 V.

Gerelateerde artikelen