Nieuwe Etherea airconditioning van Panasonic met nanoe™X-technologie

De onderhoudsvrije nanoe™X-technologie is verbeterd. De nanoe™X Generator Mark 2 produceert tot 9,6 biljoen hydroxylradicalen (OH-radicalen) per seconde, tweemaal zoveel als de voorgaande generatie. OH-radicalen komen voor in de natuur en remmen bepaalde vervuiling, virussen en bacteriën. Nanoe™X-technologie brengt deze voordelen naar de binnenruimte, waar het harde oppervlaktes, zachte stoffen en het binnenklimaat schoner en aangenamer maakt. Nanoe™X werkt in ventilatiemodus, onafhankelijk van verwarming en koeling, 24 uur per dag en zeven dagen per week.

Onafhankelijke testresultaten

Als primeur in Europa heeft Texcell, een wereldwijde contractonderzoeksorganisatie, het remmende effect op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) door een airconditioner met nanoe ™X gecertificeerd (unit gebruikt in de test is het vorige model: Etherea CS- Z25VKEW, genereert tot 4,8 biljoen hydroxylradicalen per seconde). Texcell heeft nu verklaard dat de nanoe ™X een 91,4% remmend effect heeft op het nieuwe coronavirus in een werkelijke ruimte van 6,7 m3 gedurende 8 uur met behulp van de airconditioner met nanoe ™X. Deze test werd uitgevoerd in een gesloten laboratoriumomgeving en is niet ontworpen om de doeltreffendheid ervan in ongecontroleerde woonruimtes te beoordelen. Testrapport: 1140-01 C3.

Energie-efficiëntie

Etherea biedt een energie-efficiëntie van A+++ bij zowel verwarmen als koelen en levert een hoog comfortniveau. De energie-efficiënte oplossing zorgt voor een optimaal energieverbruik gedurende het volledige jaar. Het gebruik van het koudemiddel R32 zorgt voor een milieuvriendelijkere werking. 

De vernieuwde Etherea-units bieden toegang tot slimme beheermogelijkheden en spraakbesturing. De unit kan worden gekoppeld aan Panasonic’s Comfort Cloud app, die specifiek is ontworpen voor vereenvoudigd beheer op afstand van systeemfuncties. Gebruikers kunnen via hun smartphone of tablet alle functies van de units bedienen en bijvoorbeeld nanoe™X in- of uitschakelen of het energieverbruik analyseren. Ook kunnen Etherea-units via de Comfort Cloud App worden verbonden met populaire spraakassistenten voor spraakbediening.

Aerowings 2.0 vergroot het comfort voor gebruikers. De Aerowings-technologie bestaat uit twee onafhankelijke louvres die de luchtstroom, in verwarmings- of koelingsmode, gelijkmatig over de ruimte verdeelt. Dankzij hun ontwerp zijn de louvres beter in staat tot het distribueren van de luchtstroom.

Compacter

De nieuwe Etherea-units zijn met een breedte van 870 mm compacter. De modellen zijn voorzien van een gebruiksvriendelijke bediening met ergonomisch ontwerp, waarbij een taps toelopende behuizing aan de achterzijde voor een comfortabele greep zorgt. Tevens is het display voorzien van backlight-verlichting, wat bediening in het donker nog eenvoudiger maakt. Het minimalistische ontwerp van de bediening zorgt voor een aantrekkelijk uiterlijk. 

Dankzij de brede reeks Etherea-modellen met een capaciteit van 1,6 tot 7,1 kW is er voor iedere behoefte een geschikte unit beschikbaar. Met behulp van de multi-split oplossing kunnen tot vijf binnenunits met één buitenunit worden verbonden.