Nieuwe generatie laadpalen

EVBox introduceert een nieuw commerciëel laadstation: EVBox Liviqo. Daarmee wil EVBox bedrijven EV-laden aanbieden met een hands-off benadering. Ze kunnen hun aanbod opschalen als de vraag naar opladen toeneemt.

EVBox Liviqo komt in de zomer van 2023 op de markt en stelt commerciële ruimtes, horecabedrijven en werkplekken in staat zich aan te sluiten bij de overgang naar elektrische mobiliteit door eenvoudig een aanbod voor het opladen van elektrische voertuigen te starten en te laten groeien. EVBox Liviqo voegt zich bij de volgende generatie producten van het bedrijf: EVBox Livo en EVBox Troniq Modular, ontworpen om de mobiliteitstransitie te versnellen door de basis te leggen voor een wereld waarin elektrische voertuigen het nieuwe normaal zijn.

“Naarmate elektrische auto’s populairder worden, wordt het laden op bestemmingen – openbaar en semi-openbaar laden zoals op kantoor, bij supermarkten en hotels – een essentieel onderdeel van de toekomstige infrastructuur voor elektrische mobiliteit”, stelt EVBox. Volgens onderzoek van het bedrijf willen veel EV-rijders meer laadpunten op bestemmingslocaties en de overgrote meerderheid (82%) vindt dat bedrijven EV-laden moeten aanbieden aan hun klanten.

Voor commerciële ruimtes, horecabedrijven en werkplekken creëert dit een kans om de groeiende EV-laadindustrie te betreden. EVBox Liviqo laat bedrijven voldoen aan de groeiende vraag naar bestemmingsladen door hen in staat te stellen hun elektrische mobiliteitsreis te beginnen, EV-laden aan te bieden met een hands-off benadering, en hun aanbod te schalen als de vraag naar laden toeneemt.

Intuïtief

EVBox Liviqo biedt een intuïtieve laadervaring voor bestuurders. EVBox Liviqo is Plug&Charge-ready, een opkomende technologie waarmee bestuurders hun laadsessie kunnen starten door simpelweg hun voertuig aan te sluiten. Bestuurders hebben ook een duidelijk overzicht van hun laadsessie dankzij een verbeterde gebruikersinterface, begeleidende LED-verlichting en een scherm met hoge resolutie. Dankzij deze ervaring zullen zelfs nieuwe EV-bestuurders instinctief door het opladen kunnen navigeren, waardoor onnodig contact voor facility managers tot een minimum wordt beperkt.

Schaalbaar

Met EVBox Liviqo kunnen bedrijven klein beginnen en hun EV-laadaanbod uitbreiden naarmate de vraag groeit. Uitgerust met cluster load balancing, stelt EVBox Liviqo bedrijven in staat om tot 100 laadstations toe te voegen in één cluster en faciliteert energiegebruik en distributie op een efficiënte manier. EVBox Liviqo ondersteunt meer bedrijven die de markt betreden, door de investering te minimaliseren die nodig is om een EV-laadaanbod te starten en op te schalen.

Duurzaam

EVBox Liviqo is ons meest duurzame commerciële AC laadstation tot nu toe. Het laadstation is bestand tegen zware weersomstandigheden – van -30°C tot +50°C – en heeft meer dan 80.000 uur klimaattests ondergaan. EVBox Liviqo is geaccrediteerd door laboratoria als DEKRA & NMi. De behuizing van EVBox Liviqo is gemaakt van het zeer duurzame Makrolon® RE*, een alternatief voor conventionele kunststoffen.

Gerelateerde artikelen