Nieuwe I/O-modules van Rockwell Automation vereenvoudigen de aansluiting van apparaten in explosiegevaarlijke omgevingen

23 September 2020

De 1718 Ex I/O-modules kunnen de bedrading in industriële toepassingen verminderen, omdat ze in de explosiegevaarlijke omgevingen Zone 0 en Zone 1 dichter bij apparatuur gemonteerd kunnen worden. De I/O-modules besparen daarnaast ruimte dankzij het compacte, chassisgebaseerde I/O-ontwerp, waarin zowel de primaire voeding als een optionele redundante voeding in het chassis zijn geïntegreerd.

Door de verschillende chassisopties en slotafmetingen kunnen gebruikers de 1718 Ex I/O-modules afstemmen op een grote verscheidenheid van systeemeisen. Add-on profielen in de Studio 5000 Logix Designer applicatie zorgen voor een gemakkelijkere configuratie van de modules. De EtherNet/IP-adapter met een dubbele poort maakt een DLR-topologie (Device Level Ring) mogelijk, waardoor hij de beschikbaarheid van het netwerk kan verbeteren.

De 1718 Ex I/O-modules zijn ontwikkeld voor explosiegevaarlijke omgevingen in industriesectoren zoals de chemische industrie, olie en gas en levensmiddelen en dranken. Een ATEX-gecertificeerde behuizing is vereist voor de montage van 1718 Ex I/O-modules in ATEX-zones 1. Om een totaaloplossing aan te kunnen bieden werkt Rockwell Automation samen met Encompass-partner Pepperl+Fuchs, die Zone 1-gecertificeerde behuizingen levert.