Nieuwe innovaties Profel benadrukken duurzaam ondernemerschap

9 september 2021 | 3 minuten leestijd

Het Stratolo-kozijn is een van de meest succesvolle Profel innovaties van de laatste jaren. Het aluminium kozijn doet tijden herleven waarin slanke stalen kozijnen synoniem stonden voor een industriële look. Het kozijn bestaat uit het RECTO 80-kader, dat een inbouwdiepte heeft van 80 mm, met een Stratolo-vleugel. Het resultaat: een charmante retrotoets, subtiel en strak, mét hedendaagse prestaties en comfort.

Dankzij het ingenieuze binnenwerk combineert Stratolo comfort met veiligheid en duurzaamheid. Standaard wordt het innovatieve raam geleverd met dubbel glas, maar ook drievoudig glas is mogelijk (Uw tot 0.95 W/m²K). Dat maakt Stratolo geschikt voor BENG-woningen (bijna- energieneutraal). Als aluminium kozijn sluit Stratolo aan op een recente marktstudie van Bouwkennis (juni 2021) waaruit blijkt dat aluminium kozijnen en buitendeuren de laatste jaren in opmars zijn.

Vernieuwde Stratolo

Vanaf eind september is de nieuwste variant leverbaar: het aluminium raam RECTO 106 Minibloc met Stratolo vleugel. Het verticale tussenprofiel (makelaar) van de Stratolo-vleugel is smaller waardoor de middenstijl bij een dubbel openslaand raam, maximaal 86 mm bedraagt in aanzicht. Daarnaast werden ook de tussenstijlen in de Stratolo-vleugel gerestyled en hebben nu een aanzichtbreedte van slechts 35 mm. 

De Stratolo kreeg met de RECTO 106 een verdiept kader met schuine zijden aan de buitenkant. Hierdoor is er geen vaste vleugel meer nodig om een stalen look te verkrijgen, met een bijpassende diepe tussenstijl. De trapeziumvormige kruiskozijnen kunnen nu naadloos aansluiten op het kader en de tussenstijl waardoor een nog slanker en strakker geheel ontstaat. 

Natuurlijk duurzaam

Profel producten zijn onlosmakelijk verbonden met het begrip duurzaamheid. De ramen en deuren bepalen niet alleen de uitstraling van gebouwen, maar veraangenamen ook decennialang het leven van de bewoners. Profel kiest voor FSC- of PEFC-gecertificeerd hout en streeft naar cradle-to-cradle in productie. Zo gaat afval en overschot van aluminium of kunststof niet meer naar de schrootverwerking, maar opnieuw naar de productieketen. Voor recycling werkt Profel samen met gespecialiseerde partners, die van kunststof-lasafval nieuwe kunststof producten maken.

Met de vernieuwde Stratolo presenteert Profel niet alleen een verdere productinnovatie maar onderstreept het ook haar inspanningen op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemerschap. Het bedrijf beschikt over meerdere productiefaciliteiten maar produceert productsoorten zoveel mogelijk op één plaats. Het interne transport blijft daardoor beperkt tot korte verplaatsingen tussen deze sites. Dat scheelt alvast in CO2-uitstoot. 

Op de bedrijfsterreinen zelf wordt samengewerkt met het Interreg-project voor een groene en aangename bedrijfsomgeving. De beplanting zorgt voor luchtzuivering, minder geluidsoverlast en een aangenamere omgeving. Groen behouden én verbeteren: het bewijs dat het zelfs op industrieterreinen kan!

Gerelateerde artikelen