Nieuwe randbekisting JACKODUR Maxi

21 oktober 2020 | 3 minuten leestijd

Het is daarom verstandig om er bij nieuwbouwprojecten voor te zorgen dat er geen koudebruggen ontstaan in de isolatie van de betonnen vloerplaten, met bijzondere aandacht voor de vloerranden. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de warmte blijft waar ze nodig is: namelijk in de leefruimtes.

De nieuwe isolerende bekisting JACKODUR® Maxi maakt het gamma hoogwaardige vloerisolatie- en bekistingsproducten van JACKON Insulation compleet. Het beschikt over dezelfde bewezen eigenschappen als de JACKODUR® isolatierandbekisting (JDS) maar onderscheidt zich door zijn geoptimaliseerde diktes, aangepast aan de standaarddiktes van buitenmuurisolatie van 80, 140 en 160 mm. 
Dit levert een aanzienlijk voordeel op.Men kan de Maxi-isolatierandbekisting namelijk in de vereiste dikte bestellen die overeenkomt met de dikte van de buitenmuurisolatie, dit heeft een gunstig effect op de kosten.

Geen koudebruggen met de hoogwaardige thermische isolatie XPS 

Zoals alle JACKODUR®-producten, is ook dit bekistingselement van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim uiterst stevig, drukvast, en waterafstotend en onderscheidt het zich door de uitstekende warmte-isolerende eigenschappen. Met een warmtegeleidingscoëfficient van slechts λD = 0,035 W/(m·K), garandeert deze nieuwe randbekisting een zeer hoog isolerend vermogen.

Bovendien heeft de JACKODUR® Maxi isolatierandbekisting een geoptimaliseerde vorm: de dwarslat die als ondersteuning dient voor de isolerende opstaande wand van de constructie, wordt fabrieksmatig verlijmd in de aangebrachte groef. Ook deze lat is gemaakt van XPS. Daarmee worden koudebruggen volledig voorkomen. 
De isolerende bekisting wordt met twee lijmstroken JACKODUR® constructieschuim aan de muur bevestigd. Het schuim biedt een uitstekende hechting aan het metselwerk en sluit voegen en uitsparingen in de isolatielaag.

Snelle installatie zonder ontkisting

Het handige kliksysteem zorgt voor een snelle en eenvoudige plaatsing. Bovendien bieden de stevige panelen een dubbel voordeel: niet alleen maken ze een isolatie zonder koudebruggen mogelijk, de isolatie dient tevens als bekisting voor het storten van de betonvloer. Alle werkzaamheden worden in één stap uitgevoerd en er is geen ontkisting vereist. Dit levert een aanzienlijke tijdswinst op.

De volgende stap van de werkzaamheden gaat al even snel: de gewafelde structuur van de Maxi-isolatierandbekisting creëert een ideale ondergrond voor het pleisterwerk en biedt het product een zeer goede hechtkracht, zonder voorbehandeling of extra hechtprimer.

Deze makkelijk te plaatsen vloerrandbekisting is geschikt voor alle soorten wanden en is beschikbaar voor betondiktes tussen 180 en 250 mm. De gebruiker vindt precies wat hij nodig heeft voor het isoleren van vloerranden van gewapend beton – ongeacht de dikte ervan, en voor het isoleren van de buitenmuur. De JACKODUR® Maxi-isolatierandbekisting voldoet aan de allerhoogste eisen.

Gerelateerde artikelen