Nieuwe SDS-plus-combihamers van Metabo

25 mei 2022 | 4 minuten leestijd

De nieuwe reeks combihamers bestaat uit 4 nieuwe accu-combihamers en 6 gesnoerde machines. Ze worden allemaal gekenmerkt door de robuuste constructie evenals een extreem lange levensduur en hoog vermogen. De nieuwe machines overtuigen ook optisch: “Wij hebben het ontwerp verandert, d.w.z. dat de hamers er nu nog mooier en krachtiger uitzien. Onze hamers zijn dus niet alleen krachtig, maar zien er ook krachtig uit”, zegt Egelhof. “De nieuwe hamers zijn tenslotte uitstekend geschikt voor de zware omstandigheden op de bouwplaats.”

Snoerloos boren en beitelen

Bij het boren in beton, steen of metselwerk – combihamers worden vaak blootgesteld aan zware  omstandigheden en draaien meestal zeer lang. “De belastbaarheid en levensduur van de machines is doorslaggevend voor de gebruiker”, weet Egelhof. “Daarom hebben wij onze nieuwe accu-SDS-plus-combihamers verbeterd: ze zijn nu aanzienlijk duurzamer. Zo hebben wij o.a. het krachtige slagmechanisme verbeterd en de behuizing robuuster uitgevoerd.” Zo leveren de nieuwe accu-combihamers maximale boorprestaties en zijn ideaal voor een intensief en langdurig gebruik. De nieuwe hamers overtuigen ook door hun uitstekende gebruikersbescherming. Zo beschikt de accu-combihamer KH 18 LTX BL 28 Q bijvoorbeeld over een Anti-Kick-Back-functie: dankzij speciale sensoren stop de machine in geval van terugslag onmiddellijk en beschermt zo de gebruiker. Afhankelijk van het model zijn de nieuwe combihamers bovendien voorzien van een anti-trillingssysteem: de Metabo VibraTech (MVT) koppelt de handgreep los van de motor-aandrijving-combinatie, dempt daardoor de trillingen in de greep en zorgt dat er comfortabel kan worden gewerkt zonder problemen voor de gezondheid, in iedere werkhouding – ook bij langdurig gebruik. Daarnaast biedt de geïntegreerde stofafzuiging ISA nog meer bescherming voor de gezondheid: deze kan zonder hulp van gereedschap gemonteerd worden en is ideaal voor bovenhandse werkzaamheden of in stoffige omgevingen. 

Krachtig en veilig

Ook de nieuwe gesnoerde  combihamers bevatten voor iedere gebruiker de passende machine – alle nieuwe hamers zijn zeer krachtig en zorgen ervoor dat er veilig kan worden gewerkt: bij alle combihamers vermindert de mechanische S-automatic veiligheidskoppeling het risico op een ongeval tot een absoluut minimum, doordat de aandrijving onmiddellijk ontkoppelt zodra de boor blokkeert. Al naargelang het model beschikken de hamers over verschillende functies. Zo kan de boorhouder bij de gesnoerde combihamer KHE 2845 Q en bij alle andere modellen met het Metabo Quick-systeem razendsnel worden verwisseld: in slechts één handeling kunnen gebruikers de SDS-plus-hamerboorhouder vervangen door een snelspanboorhouder voor hout- en metaalboren. 

Een op alle fronten krachtig systeem

Met de nieuwe SDS-plus-hamerboren maakt Metabo haar uitgebreide assortiment boorhamers nu helemaal compleet: van compacte accu-, combi- en multihamers in het SDS-plus-segment tot extreem krachtige SDS-max-combi- en beitelhamers heeft de fabrikant uit Nürtingen voor iedere toepassing de passende machine. Voor alle professionele hamers biedt Metabo een uitgebreid programma aan toebehoren aan – van de basistoebehoren tot premium-kwaliteit. Nieuw in het programma: de SDS-plus Pro4 Premium boor is vanaf nu ook verkrijgbaar in varianten met een diameter tot 16 mm. De boor is met zijn unieke hardmetalen kom met 4 snijkanten bijzonder robuust en duurzaam, zelfs bij het boren in gewapend beton. De krachtige lasverbinding tussen de stalen body en hardmetalen kop zorgt voor een extreem hoge belastings- en warmtebestendigheid. Daarnaast heeft Metabo talrijke beitel- en boorkronen in het programma. Met toebehoren, machine- en stofafzuiging ontstaat zo op alle fronten een perfect systeem, met maximale kracht en een lange levensduur. 

Gerelateerde artikelen