Nieuwe serie geïntegreerde inline-circulatiepompen

Installatie
23 maart 2023 | 3 minuten leestijd

KSB presenteert een nieuwe serie volledig geïntegreerde inline-circulatiepompen. Bij de ontwikkeling van de intelligente en hoog-efficiënte pompserie EtaLine Pro hebben de ontwerpers hun focus niet alleen gericht op een uitzonderlijk laag energieverbruik, maar ook op economisch gebruik van materialen. De serie wordt voor het eerst getoond tijdens vakbeurs ISH, van 13 tot en met 17 maart in Frankfurt.

Het compacte pompontwerp is een gevolg van toepassing van een hoge toerental hydrauliek. Deze compacte uitvoering zorgt voor besparing van diverse materialen ten opzichte van de bestaande pompen: 44 procent minder aluminium, 49 procent minder gietijzer, 68 procent minder magnetisch plaatstaal en 73 procent minder koper. 

In de motoren worden klassieke ferrietmagneten toegepast, waardoor er geen beroep is gedaan op zeldzame aardmetalen die bij de winning grote milieuschade veroorzaken. De motorvermogens variëren van 0,8 tot 2,6 kW en zijn geschikt voor 380 tot 480 Volt bij 50 of 60 Hz. Hierdoor kunnen de aggregaten overal ter wereld worden ingezet. Daaraan wordt ook bijgedragen door de internationale productcertificeringen zoals CE, UKCA en UR/UL.

Meerdere pompfuncties

De nieuwe aggregaten hebben meerdere pompfuncties. Hiertoe behoren Dynamic Control, sensorloze regeling en meer-pompenbedrijf. Deze intelligente functies maken het mogelijk dat ook na de installatie van de EtaLine Pro de bedrijfswijze of bedrijfspunten zijn aan te passen. Daarbij stellen de pompen hun capaciteit en opvoerhoogte aan de hand van een algoritme zo in, dat het bedrijfspunt langs een geprogrammeerde regelkromme verschuift. Dankzij verschillende digitale interfaces, zoals BAC-Net en MODBUS, is de integratie in moderne gebouwen-beheersystemen zonder problemen mogelijk.

Servicevriendelijkheid

Met slechts vijf hydraulische pompgroottes beslaan de uiterst stil lopende inlinepompen een breed toepassingsgebied. De grootste capaciteit bedraagt 63,6 m3/uur en de grootste opvoerhoogte is 42,9 meter. Bij de constructie van de nieuwe pompserie hebben de ontwerpers bijzondere aandacht besteed aan een hoge mate van servicevriendelijkheid. Genormeerde mechanische asafdichtingen en een gereduceerd aantal onderdelen zorgen, in combinatie met een wereldwijd servicenetwerk, voor een snelle beschikbaarheid van reservedelen. 

De constructie en de mechanische asafdichtingen zijn geschikt voor bedrijfsdrukken tot 16 bar. Standaard zijn mechanische asafdichtingen toegepast, die afhankelijk van de toepassing en het te verpompen medium ontworpen zijn voor een maximale bedrijfstemperatuur van 120° C.
Een KTL coating van het gietijzeren huis zorgt voor de noodzakelijk bescherming tegen corrosie. 

Gerelateerde artikelen