‘Nieuwe serie noodverlichting biedt hybride oplossing en verkleint installatietijd en gebruikskosten’

15 September 2022

Movion is speciaal ontworpen voor commerciële omgevingen zoals kantoren, scholen, restaurants en hotels. Het slimme ontwerp van deze uitgebreide, nieuwe lijn vluchtrouteaanduiding en -verlichting is geschikt voor verschillende toepassingen. 

De Movion®- serie zorgt voor snelle en eenvoudige installatie dankzij zijn meerdere kabelingangen en minimaliseert de installatietijd dankzij het loop-in/loop-out-systeem waardoor de armaturen in één keer kunnen worden aangesloten. Ook biedt het via een 3C interface een nieuwe optie voor montage op spanningsrails. 

VanLien/ABB Noodverlichting ontwikkelde ook de oplossing voor omgevingen waar behoefte is om met minder armaturen evenveel veilige duidelijkheid te creëren.  De hybride versie combineert vluchtrouteaanduiding en
-verlichting namelijk in één product. Daarnaast worden er twee lenzen bij het product geleverd voor een `één lux` of een `vijf lux` toepassing. Door de lens te draaien, past deze zich op locatie aan de omgeving aan. 

Het armatuur zorgt verder voor een heldere en gelijkmatige verdeling van het licht, met een lichtopbrengst van 500 cd/m2 op het pictogram. De vluchtrouteverlichting heeft een spreiding van 16,5 meter op 3 meter plafondhoogte. 

Fieraas Aliahmad, Product Marketing Specialist van VanLien/ABB Noodverlichting, reageert op de introductie: “Wij begrijpen het belang van verlichting bij een veilige, vlotte evacuatie van gebouwen tijdens een noodsituatie. Ook snappen wij hoeveel druk er op onze klanten rust om verspilling te verminderen en efficiency te verhogen. Met het Movion®-ontwerp bieden we een slimme oplossing die installatietijd en totale gebruikskosten verlaagt zonder op prestatie in te leveren.”