Nieuwe typen glazuurstenen van Wienerberger

4 januari 2023 | 1 minuut leestijd

De mogelijkheden en toepassingen om bij nieuwbouw en renovatie met glazuurbakstenen een verrassend gevelbeeld te creëren zijn vrijwel eindeloos. En bij restauraties helpen ze het project in oude luister te herstellen. Wienerberger biedt drie series die elk hun eigen karakter hebben. Ze geven maximale ontwerpvrijheid voor een unieke gevel met eigen uitstraling.

Pearl, Mineral en Crystal

De Pearl-serie biedt gladde glazuurbakstenen met een pareleffect voor een wat zachtere uitstraling. De Mineral-serie staat voor robuuste, authentieke glazuurbakstenen met zichtbare en voelbare onregelmatigheden. De Crystal-serie zijn glazuurbakstenen in krachtige, effen kleuren met een luxe hoogglanseffect.
De series Crystal en Pearl worden geproduceerd in waalformaat en Engels formaat, de Mineral alleen in waalformaat. Alle series worden uitgevoerd in strengpers. Elke serie heeft een eigen karakter en vrijwel iedere RAL-kleur is mogelijk. Tevens kunnen bestaande glazuurbakstenen exact worden gekopieerd en kan het glazuur van de bakstenen van een speciaal effect worden voorzien, bijvoorbeeld metallic.

Gerelateerde artikelen