Ondervorsten met vernieuwde kleefstrook hechten ook bij nat en koud weer

22 september 2020 | 2 minuten leestijd

De Flexi-Rol Extreme en de Alu-Rol Extreme doen technisch niet voor elkaar onder, volgens fabrikant Wienerberger. Ze zijn beide van zeer hoge kwaliteit en verschillen alleen qua materiaal en ventilatiecapaciteit. Nieuw is dat deze rollen bij nat en koud weer beter verkleven, ideaal in een land met wisselend klimaat zoals Nederland. De Uv-bestendige ondervorsten zijn leverbaar in rood en zwart. Beide hebben 30 minuten na aanbrengen een belastbare verbinding en na 24 uur is de maximale kleefkracht bereikt.

Zelfventilerend en eenvoudige verwerking

De Flexi-Rol Extreme bestaat uit een luchtdoorlatend geweven PP-doek met aan beide zijden een aluminium slab met acrylaatcoating. De ventilatiecapaciteit is 178 cm2 per meter. De Alu-Rol Extreme is van fijn gegolfd aluminium met microperforaties. De ventilatiecapaciteit is 252 cm2 per meter. Beide ondervorsten worden geleverd in 5 m lengte en 320 mm breedte. De Alu-Rol is er ook in 370 mm breed, voor verwerking op de hoekkeper. De prijs is onveranderd.
Met een nieuwe banderol zijn de ondervorsten in de schappen bij de bouwmaterialenhandel goed herkenbaar. De Extreme ondervorsten zorgen voor een goede ventilatie van de ruimte tussen de dakpannen en de onderliggende constructie. Ze zijn muis- en vogeldicht en eenvoudig te verwerken.

Gerelateerde artikelen