OSB-plaat met maximale vlamvertragendheid

17 februari 2021 | 2 minuten leestijd

De SMARTPLY MAX FR B biedt de maximale vlamvertragendheid die een houten OSB-plaat kan bieden. Bovendien is MEDITE SMARTPLY de eerste fabrikant in het Verenigd Koninkrijk en Ierland die erin geslaagd is een Euroclass B OSB-plaat te produceren. Het is de eerste OSB/3-plaat die voorbehandeld is in plaats van na behandeld. Dat wil zeggen dat de vlamvertrager al wordt toegevoegd tijdens het productieproces.

Vlamvertragend 

De vlamvertragende eigenschappen voldoen aan Euroklasse B-standaard, zelfs wanneer het plaatmateriaal op maat wordt gezaagd. “Dit in tegenstelling tot veel andere alternatieven die vlamvertragend zijn nabehandeld, in plaats van volledig tijdens de productie met een vlamvertrager vanuit de kern te zijn samengesteld”, verduidelijkt Chris King, Managing Director-Commercial van MEDITE SMARTPLY

Altijd aanwezig 

Doordat het vlamvertragende product wordt toegevoegd tijdens het productieproces zijn de vlamvertragende eigenschappen altijd overal in het plaatmateriaal aanwezig. De plaat heeft over de volledige dikte dezelfde eigenschappen. Hierdoor leent de OSB-plaat zich voor toepassingen waar sterkte, vochtbestendigheid en vlamvertraging van het grootste belang zijn. Het plaatmateriaal is geschikt voor de meest veeleisende constructieve toepassingen, maar ook voor algemeen vrijstaand gebruik waarbij extra brandveiligheid vereist is, bijvoorbeeld houtskeletbouw, meubels, veilige omheiningen, filmsets en podia.

Gezond en duurzaam 

Naast een verhoogde brandveiligheid draagt de plaat bij aan een gezondere omgeving doordat er geen formaldehyde (NAF) of andere schadelijke stoffen worden toegevoegd. SMARTPLY MAX FR B is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout uit duurzaam beheerde Ierse bossen.

SMARTPLY MAX FR B voldoet aan de eisen van de Europese standaarden EN 300 en EN 13986 alsook aan de Europese brandgedrag klasse B-s2,d0 en Bfl-s1. Het plaatmateriaal wordt geproduceerd in grootformaat tot een breedte van 2,80 meter en lengte van 7,50 meter.

Gerelateerde artikelen