“Oudere bouwprofessionals staan jongeren in de weg om duurzaamheidsambities te realiseren”

21 December 2020

Lisanne Wervers, HR Business Partner, Constructif geloven in een bredere definitie van duurzaamheid. “Deze term wordt vaak in de context van het milieu geplaatst, maar het is ook toepasbaar op intermenselijke relaties. Duurzame samenwerkingen zijn daarbij essentieel. Als we elkaar niet (meer) als concurrenten zien, kunnen we kennis delen en realiseren we onze duurzaamheidsambities hopelijk nog sneller.”

Duurzaamheid is volgens Guus Keusters, Manager Ontwerp bij Dura Vermeer, zelfs een van de grootste uitdagingen voor de mensheid. “De verandering komt er, maar het mag best wat sneller. Gelukkig groeit de bewustwording binnen Dura Vermeer en voelen werknemers zich intrinsiek verantwoordelijk. Dat geldt zeker voor de jonge generatie, die tijdens sollicitaties regelmatig vragen wat wij op het gebied van duurzaamheid doen.”

Nieuwe generatie katalysator duurzaamheid

Niek de Bresser, Leading Today bij Building Heroes, onderschrijft het enthousiasme voor duurzaamheid bij de nieuwe generatie bouwprofessionals. “Ik troost me met de gedachte dat jong talent de arbeidsmarkt bestormt en echt gelooft in duurzaamheid. Het enige wat ze nodig hebben is tijd, ruimte en aandacht. Wij, de generaties die voor hen komen, staan nog te vaak in de weg. Laat de nieuwste generatie hun rol als aanjager voor duurzaamheid vervullen.”

Building Heroes presenteert zich als verbindende factor tussen professionals en bouw-, infra- en vastgoedbedrijven. De Bresser: “Daarom zijn we continu opzoek naar nieuwe inzichten. In ons recent verschenen boek The Human Agenda komen verschillende thema`s aan bod, zoals duurzaamheid. De interviews waar dit thema in belicht wordt, zijn te vinden op thehumanagenda.nl. Daar vind je ook alle andere interviews met prominenten en professionals uit de sector.”