Overal online dankzij ledlamp met wifi

Bijna elke woning of werkplek heeft een zogenaamde `internetloze hoek`: een plek waar we vooral niet moeten zijn wanneer we even gauw wat willen opzoeken op internet of onze e-mail willen checken. Een router of losse accessoires als range extenders kunnen helpen om het wifi netwerk te vergroten, maar hier kleven ook nadelen aan. Zo is een router behoorlijk prijzig en vaak niet afdoende om de hele woning te voorzien van een dekkend wifi netwerk en een range extender neemt bovendien weer een extra stopcontact in gebruik.

Twee wifi modules

Wanneer we ook in dat éne hoekje willen internetten, kan de Boost ledlamp van Sengled met wifi een uitkomst zijn. De Boost vergroot het wifi netwerk dankzij de ledlamp. De lamp beschikt over twee wifi modules, waaronder een access point. Met de twee interne antennes is het op een 802.11b/g/n netwerk mogelijk om een maximale snelheid te behalen van 300Mpbs.

Warme ledverlichting

Natuurlijk is de Boost in de eerste plaats gewoon een lamp. Boost straalt een warm, wit ledlicht uit en is dankzij een iOS en Android app te bedienen met de smartphone en tablet. De multifunctionele lamp is niet alleen erg handig binnenshuis, maar ook ideaal voor wie op het balkon, in de tuin of in de garage wel wat licht kan gebruiken én tegelijkertijd even een mailtje wil versturen. De lamp is verkrijgbaar voor 49,99 euro.

Update 23-1-2015

De Wifi-lamp is van het bedrijf Sengled. Zij hebben de “Boost” gepresenteerd tijdens de CES (internationale domotica beurs). Op dit moment is de Boost alleen te bestellen via hun website. In het voorjaar ook te leveren in Nederland.

  • Te installeren als elke andere lamp (normale fittingen)
  • Ondersteunt twee Wi-Fi netwerken: Client / Access Point (AP)
  • Twee ingebouwde antennes max 300Mbp
  • Android en Itunes besturing (gratis app)
  • Op afstandbestuurbare LED aan/uit en dimmen.

Na wat internetzoekwerk hebben we ook nog gevonden:

  • Slimmeledlamp.nl – WIFI LED RGBW. (los, maar ook sets te verkrijgen)
  • Philips – Hue lampen (minimaal 3 lampen set met app aansturing)
  • LIFX – (alle kleuren, lichtsterkte aan te passen etc) nog een kickstarter project