Panasonic introduceert nieuwe PACi-binnenunits

De PF3 en PU3 leveren uitstekende prestaties in combinatie met een hoge efficiëntie, met een SEER/SCOP tot A+++ bij zowel verwarmen als koelen. Beide units zijn compatibel met de PACi Elite (3,6 tot 14kW capaciteit) en PACi Standard (6 tot 14kW capaciteit).

Luchtzuivering

De units zijn standaard voorzien van nanoe X. Deze geavanceerde technologie gaat met behulp van hydroxylradicalen (OH-radicalen) de groei van bepaalde virussen, bacteriën en andere verontreinigingen tegen. Ook remt nanoe X geurtjes. Het natuurlijk proces biedt hiermee grote voordelen voor toepassingen in de utiliteitsbouw, zoals kantoorgebouwen en restaurants.

Flexibele installatie

Het adaptieve kanaalmodel is door Panasonic opnieuw ontworpen. De nieuwe generatie is onder meer geschikt voor zowel horizontale als verticale installatie. Daarnaast is de PF3 niet alleen compacter maar ook lichter. Dat vereenvoudigt installatie in krappe ruimtes in bijvoorbeeld hotelkamers en woningen. Met een hoogte van slechts 25cm en statische druk tot 150Pa is de unit geschikt voor flexibele en onopvallende installatie op grotere afstand van de ruimte.

Verder is het model voorzien van een verbeterde condensbak. De vernieuwde behuizing zorgt voor een soepelere luchtstroom, wat de geluidsproductie verder verlaagt[1] en een superstille werking oplevert. De PF3 produceert slechts 22dB(A). Standaard wordt de kanaalunit geleverd met een geïntegreerde condenspomp.

Energie-efficiëntie 

De nieuwe 90×90 cassette combineert een hoge energie-efficiëntie met een optimaal comfort. De unit is superstil met een geluidsproductie van slechts 27 dB(A). De geïntegreerde condenspomp en het lichtgewicht leidingwerk vereenvoudigen en versnellen de installatie.

De unit is optioneel voorzien van Econavi, een intelligente sensor die zowel menselijke activiteit als de vloertemperatuur detecteert. De sensor optimaliseert op basis van meetwaarden de werking van de airconditioner en dringt energieverspilling terug. De vloertemperatuur kan tot een plafondhoogte van maximaal 5 meter worden gedetecteerd.

De geavanceerde technologie is daarnaast voorzien van een slimme luchtcirculatiefunctie, die wordt geactiveerd indien de ruimte leeg is. Deze functie zorgt voor een gelijkmatige distributie van lucht en minimaliseert temperatuurverschillen tijdens zowel verwarmen als koelen. Econavi beschikt ook over een luchtvochtigheidssensor in de luchtaanzuig voor het beheer van de luchtvochtigheid in de ruimte.

IoT-integratie met CONEX

De units zijn compatibel met CONEX, de nieuwe Internet of Things (IoT) bedrade bediening van Panasonic. Met behulp van CONEX kunnen gebruikers hun airconditioners beheren vanaf hun smartphone of tablet. Zo kunnen zij onder meer de werking van de unit instellen, instellingen wijzigen en de status van het systeem bekijken. Het is voorzien van een intuïtieve gebruikersinterface met een stijlvol ontwerp. De bijbehorende serviceapp vereenvoudigt onderhoud.