Parkeerplaats vinden fluitje van een cent dankzij slimme straatverlichting

29 maart 2018 | 2 minuten leestijd

Intelligent verkeers- en parkeerplaatsenbeheer wordt in de toekomst steeds belangrijker. Overheden willen hun openbare ruimte namelijk duurzamer, veiliger en slimmer indelen. Osram zegt met de Streetlight 11 een toekomstgericht technologieplatform te vormen voor allerlei verschillende intelligente stadsscenario’s, zoals intelligente verkeersregeling, beheer van parkeerplaatsen en veiligheidsmeting.

Grotere verkeersveiligheid

Met een optioneel geïntegreerde camera en gegevensoverdrachtsmodules kan het armatuur vrije parkeerplaatsen zoeken en deze informatie doorgeven. In combinatie met de bijbehorende video-analysesoftware kan de cameramodule niet alleen parkeerplaatsen bijhouden, maar ook de verkeersdrukte meten en verkeersopstoppingen, ongevallen en spookrijders opsporen. Zo bespaart het systeem niet alleen tijd, maar draagt het ook bij aan de verkeersveiligheid van een stad.

Open systeem

Het nieuwe Streetlight 11 is een open, aanpasbaar systeem dat met zijn taken meegroeit, net als de steden van de toekomst. Wanneer met de nieuwe wegverlichting een netwerk wordt opgezet, kunnen vervolgens klantspecifieke vereisten worden geïmplementeerd om het netwerk aan te passen. Het modulaire concept maakt het mogelijk om meet- en regelsystemen te integreren, inclusief radio (RF). Dankzij een optionele mechanische interface kunnen in het veld ook eenvoudig sensoren of camerasystemen worden toegevoegd. De stroom voor de componenten is rechtstreeks afkomstig uit de lichtarmaturen.

Tot 80% verlaagd energiegebruik

Met de Streetlight 11 kan het energieverbruik tot 80% worden verlaagd. Lichthinder wordt voorkomen door nauwkeurige afstelling van de lampen. Het verlichten van de nachtlucht en het aanlokken van ’s nachts actieve insecten wordt tot een minimum beperkt. Het assortiment heeft diverse opties voor het verlichten van wegen, paden en pleinen: drie bouwmaten voor montagehoogten van 3 tot 12 meter, twee kleurtemperaturen, afzonderlijk instelbare lichtstroomniveaus en diverse regelmogelijkheden.

Gerelateerde artikelen