Recycle je oude spijkerbroek tot wandbekleding

20 december 2018 | 2 minuten leestijd

Denimtex redt een deel van de afgedankte kledingstukken van de verbrandingsoven. Door middel van vervezelmachines ontrafelen zij de kleding tot textielvezels die kunnen worden hergebruikt. Ze vormen een basisgrondstof die wordt gemengd met een biobased lijm. Hiermee ontstaat een zogenaamde textielstuc dat kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld wand- en plafonddecoratie. Om een unieke wandafwerking te creëren kun je bijvoorbeeld bedrijfskleding of hoteltextiel recyclen.

Geluiddempend effect

De textielstuc wordt met een spaan op de wand aangebracht. Denimtex kan probleemloos zonder voorbewerking over bestaande verflagen worden aangebracht. Daarnaast kun je beschadigingen eenvoudig bijwerken. De wandafwerking heeft een geluiddempend effect en is hiermee ook geschikt voor open of extra hoge ruimtes. Daarnaast zijn is de wandbekleding comfortverhogend, omdat ze vocht opnemen, waardoor je een prettige vochthuishouding creëert. Tot slot heeft Denimtex een isolerend werking.

Jeans on the wall

Denimtex biedt 2 verschillende varianten aan. ‘Jeans on the wall’ bestaat uit gerecyclede spijkerbroeken, in blauw, rood en zwart. Daarbij kan je kiezen uit grove of fijne vezels voor een verschillend effect. Tijdens de productie worden jeans en andere kledingstukken automatisch ontdaan van bijvoorbeeld knopen en ritsen, waarna er zuivere en kwalitatief goede vezels, als nieuwe grondstof overblijven. Bij `Textile on the wall` wordt gebruikt gemaakt van allerlei textiel, zoals uniformen, bedrijfskleding en matrassen. Dat kan allemaal vervezeld worden! Denimtex biedt zelf een aantal kant-en-klare oplossingen, maar er zijn veel meer kleuren en mogelijkheden.

Bekijk hier de video:

Gerelateerde artikelen