Rijplaten van composiet: ‘sterker, maar vele malen lichter’

13 maart 2024 | 2 minuten leestijd

FiberCore Europe, introduceert een nieuw product: rijplaten van composiet. Met een innovatief ontwerp en geavanceerde technologie beloven deze rijplaten een nieuwe norm te stellen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie.

FRP, ofwel Fiber Reinforced Plastic, is een ultralicht, maar sterk composietmateriaal en biedt een veelzijdige oplossing voor het traditionele gebruik van zware stalen platen op bouwplaatsen. De FRP Rijplaten presteren buitengewoon op diverse terreinen, variërend van zachte grond tot harde ondergronden.

‘We zijn enthousiast over de lancering van onze FRP Rijplaten en zijn ervan overtuigd dat ze een revolutie teweeg zullen brengen in de tijdelijke bereikbaarheid,’ aldus Matthijs Raak, Algemeen directeur van FiberCore Europe. ‘Dit product staat voor onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid, en we zijn ervan overtuigd dat het de standaard zal worden voor rijplaten wereldwijd.’

Voordelen van composiet rijplaten:

  • Kracht en Duurzaamheid: Ondanks hun lichte gewicht zijn FRP rijplaten verrassend sterk en duurzaam. Ze zijn bestand tegen extreme belastingen en blijven intact onder verschillende weersomstandigheden.
  • Veiligheid: In de rijplaten is een stroeve slijtlaag geïntegreerd. Dit vermindert niet alleen het gevaar van uitglijden en vallen op de bouwplaats, maar zorgt er ook voor dat de rijplaten langer meegaan zonder compromissen op veiligheid. En zijn daarmee dus ook uitermate geschikt voor een tijdelijk fietspad of voetgangerspad.
  • Milieuvriendelijkheid: Als een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele stalen rijplaten, dragen onze FRP Rijplaten bij aan duurzaam bouwen. Ze zijn deels uit gerecycled materiaal gemaakt en zijn ook weer recyclebaar en verminderen de ecologische voetafdruk van bouwprojecten, wat resulteert in een schonere en groenere toekomst.
  • Eenvoudig Transport en Installatie: Met hun lichtgewicht ontwerp kan je 4 keer zoveel vierkante meters rijplaten op een vrachtwagen meenemen, wat tijd en kosten bespaart.
  • Niet diefstalgevoelig en zijn te voorzien van RFID chip voor eenvoudig beheer.
  • FRP rijplaten zijn niet geleidend, wat voordelen biedt in de energietransitie.

Gerelateerde artikelen