Schroefanker goedgekeurd voor bevestiging in metselwerk

4 januari 2023 | 2 minuten leestijd

De voordelen van schroefankers zijn nu dus ook van toepassing op bevestigingen in metselwerk. De schroefankers kunnen worden gebruikt in verschillende soorten kalksteen, licht beton en baksteen. De goedkeuring is van toepassing op de MMS-plus schroefankers met een diameter van 6, 7,5, 10 en 12 mm en voor alle beschikbare kopvormen.

Direct plaatsen na het boren

De toelating is belangrijk omdat daarin ook individuele bevestiging geregeld wordt. Bovendien hoeft het boorgat volgens de goedkeuring niet uitgeblazen te worden. Het schroefanker kan direct na het boren in het boorgat geplaatst worden. Er kan met minder materieel volstaan worden en dat bespaart tijd. In vergelijking met chemische ankers is er ook het voordeel van een snellere en temperatuuronafhankelijke bevestiging en een direct betrouwbare verbinding.

Brandtest

De goedkeuring bevat ook een brandtest die in overeenstemming is met de technische voorschriften TR 020. Zo worden de toepassingsmogelijkheden van de schroefankers aanzienlijk uitgebreid. De MMS-plus ankers kunnen ook worden verwerkt op plaatsen waar bevestigingen in geval van brand hun functionaliteit moeten behouden. Praktische toepassingen van de HECO-schroefankers MMS-plus zijn draagsystemen voor gebouwtechnologie, diverse montage op gevels of glazen constructies. Ook in raamconstructies kunnen de ankers worden gebruikt omdat ze voldoen aan de standaard specificaties van de vereiste valbeveiliging.

Het gebruik van schroefankers is niet alleen een technisch elegante en economische oplossing, maar het is ook comfortabel voor de verwerker, omdat zowel het boorwerk als de bevestiging van het anker mechanisch kunnen worden uitgevoerd met een draadloze accuboor- of schroefmachine.

Gerelateerde artikelen